Index Vakbarát Hírportál

A könnyelműség is belefért a Veszprémnek

2016. március 5., szombat 18:33

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén a Veszprém a lengyel Plockot fogadta.

A magyar bajnok a második számú lengyel csapattal kezdte a sorozatot, és mivel csak döntetlent játszott idegenben, az ott elveszített pontnak komoly jelentősége lett. Nem mellékesen Ortega edző állásába került.

Így ugyanis a győzelemmel nem automatikusan csoportelső Xavi Sabaté csapata, hanem a vasárnapi PSG-Flensburg meccsen derül ki, első vagy második lesz-e. Ha a franciák nyernek, nincs esély az első helyre.

Ne szaladjunk ennyire előre, mert először is a hazai meccset kellett hozni.

A lengyelek jól kezdtek, a magyarok 8-7-nél vették át először a vezetést, a 27. percre alakult ki a legnagyobb különbség, 16-11 volt az állás. A félidő előtt még két vendéggól volt, így szorosabb lett a meccs.

A fordulás után a lengyelek feljöttek egy gólra (18-17), és semmiképp sem akartak asszisztálni a hazai sikerhez. Noha a Plock a hatodik helynél már jobb nem lehetett. (Ez a pozíció is továbbjutást ért.)

Az utolsó tíz perc 23-20-szal kezdődött, a vége szoros lett, az utolsó percben ugyanis 26-25 volt, amikor Sabaté időt kért. Nagy bejátszása után Iváncsik hetest harcolt ki, Ilics bevágta, így 9 másodperccel a vége előtt kialakította a 27-25-ös végeredményt.

A magyarok egy könnyebb, a gyengébb csoportokból érkező ellenféllel (Zaporizsja vagy La Rioja) mérkőznek a 8 közé jutásért, a Final Fourért pedig alighanem a Vardar Szkopje lesz a rivális.

Rovatok