Index Vakbarát Hírportál

Fazekas és Iváncsik visszatér a kéziválogatottba

2016. március 23., szerda 12:30

Xavi Sabaté, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 19 fős keretét az olimpiai- és vb-címvédő Franciaország elleni április 9-i touloni mérkőzésre, valamint az azt megelőző felkészülési időszakra.

A 2012-es londoni olimpia óta először szerepel a névsorban Fazekas Nándor, a Balatonfüred kapusa, és ismét kerettag a norvég Elverum jobbszélsője, Iváncsik Tamás.

Xavi Sabaté munkáját edzőként Debre Viktor segíti, aki tagja volt az 1986-ban vb-ezüstérmes magyar válogatottnak, később a spanyol Arratéban kézilabdázott, amelynek 2006-tól 2008-ig vezetőedzője volt. Eibarból visszatérve Magyarországra a Tatabánya együttesénél dolgozott, jelenleg a B.Braun Gyöngyös vezetőedzője, illetve az elmúlt másfél évben a magyar B-válogatottnál másodedzőként segítette az együttes munkáját. 

Sabaté az Európa-bajnokságon tapasztalt fiatalítási hullámmal csínján bánik - Dujsebajev indokolatlanul nyúlt hozzá néhány emberhez -, Bodót és Bánhidyt természetesen nem szeretné nélkülözni, de Faluvégiről és Borsosról lemondott, Lékai Máté valamint Császár Gábor ismét ott van a csapatban. 

A kéziseknek júniusban létfontosságú vb-selejtező jön a szerbekkel szemben, mert ha azt nem sikerül megvívni, akkor két egymást követő világbajnokságról maradnánk távol.

A magyar férfi válogatott kerete Franciaország ellen: 

Férfi felkészülési mérkőzés, április 9., Toulon, Franciaország: 16:30 FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG

Rovatok