Index Vakbarát Hírportál

Történelmi Szeged-siker Zágrábban

2016. október 1., szombat 21:40

Még sosem győzte le Zágrábban a Mol-Pick Szeged a HC PPD Zagreb kézilabdacsapatát. Mostanáig. Az utolsó két percben ugyanis két gólt szerezve 26-24-re nyertek a szegediek a Bajnokok Ligája második körében.

A meccsen végig szoros volt az eredmény.

Az MTI tudósítása szerint a Szeged jól kezdte a mérkőzést, az első negyedórában többször vezetett, időnként két góllal is. A játékrész közepére felzárkózott a zágrábi csapat, aztán fordítottak, és a 20. percben 9-7 volt.

Ekkor időt kért Juan Carlos Pastor, de aztán Balogh kihagyott egy hetest, majd 10-7-re módosult az állás. Aztán három vendéggól következett. Obranovic 29:59-nél dobta a szegediek 12., egyenlítő gólját.

A fordulás után nyolc perc alatt csak egyszer talált kapuba a Zagreb, a Szeged viszont háromszor, így a 38. perc végre 15-13-ra meglépett. Aztán megint szorossá vált az eredmény, ismét fordított a hazai együttes. A folytatásban többször is volt lehetősége a magyar csapatnak, hogy két góllal vezessen, de ez a hajráig nem jött össze.

Az utolsó perc 25-24-es vendégvezetésről indult, majd Sandro Obranovic a 26. gólt is belőtte, ezzel eldőlt a mérkőzés.

Három ponttal áll a Szeged a csoportjában.

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:

PPD Zagreb-MOL-Pick Szeged 24-26 (12-12)

Zágráb Aréna,. 2000 néző.Vezette: Sondors, Licis (lettek). 

PPD Zagreb: Stevanovic - Horvat 5/2, Miklavicic, Vori 4, Kontrec, T. Valcic, Markovic 5. Csere: Skok (kapus), Sebetic 4, Mandalinic 6, J. Valcic, Vujic,Susnja, Jotic, Vezetőedző: Veszelin Vujovics. 

MOL-Pick Szeged: Sego - Sostaric 6/2, Balogh 1, Skube, Bánhidi 2, Gorbok 5, Källman 5. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Thiagus Petrus, Gaber, Obranovic 5, Pedro, Buntic 2, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 

Kiállítás: 8, ill. 14 perc

Hétméteres: 2/2, ill. 3/2

Rovatok