Index Vakbarát Hírportál

A világ legjobb kézisét a múlt héten láthattuk utoljára győri mezben

2016. november 6., vasárnap 09:38

Péntek este jelentette be a világ- és olimpiai bajnok norvég beálló, Heidi Löke, hogy gyereket vár, ezért a szezonban már nem lép pályára.

A győriek klasszisa az első három csoportmeccsen 15 gólt lőtt, fontos szerepe volt abban, hogy eddig száz százalékos a magyar bajnok, és a címvédő CSM Bucuresti valamint az orosz Rosztov előtt magabiztosan vezet.

A decemberben 34 éves Löke szerződése jövő nyáron jár le, és egyáltalán nem biztos, hogy hosszabbít. 2011-ben jött Magyarországra, abban az évben választották a világ legjobb játékosának.

„Elképzelhető, hogy hamarosan visszatérünk Norvégiába” – ezt az egyik norvég újságnak mondta. Hozzátette, már a bejelentés pillanatában kapott Norvégiából megkereséseket, de nem ragaszkodik ahhoz, hogy korábbi klubjával, a Larvikkal a BL-ben játsszon folyamatosan.

Élettársa, Björn Olsson és Löke nagyon boldogok, és az első vizsgálatok szerint júniusban születhet meg a közös gyerekük. Első gyereke, Alexander is nagyon várja már testvérének érkezését.

A norvég tv2 szakértője szerint nem helyettesíthető játékos, mert több védőt kötött le egyszerre, a kapusokra is folyamatosan nyomást gyakorolt. Norvégiának ezért nem lesz könnyű dolga a decemberi Eb-n.

Ahogy a Győrnek sem a folytatásban, mert a holland Broch az egyetlen ezen a poszton igazán bevethető játékos. Magyar fiatalokkal kell megoldani a pótlását egyelőre, de valószínűleg igazolnak hamarosan valakit.

"Van még néhány jó évem a kézilabdában a legmagasabb szinten. Még válogatott szinten is. Tudom, hogyan maradhatok csúcsformában, mert már visszatértem egyszer szülés után" - összegzett.

Rovatok