Index Vakbarát Hírportál

Kétszer is ugyanúgy lőtte fejbe saját csapattársát

2016. november 8., kedd 15:51

Mette Gravholt esete tökéletesen példázza, hogy milyen kemény is beállósnak lenni egy kézilabdacsapatban. Nemcsak azt kell elviselni, hogy az ellenfelek ütik, vágják, csípik, fogják, harapják, hanem azt is, hogy időnként a saját csapattársai is fejbe lövik labdával.

Hétfő este a dán bajnokságban a Nyköbing Falster a Viborggal játszott, és ki is kapott 31-23-ra. A vesztes csapatból már a második percben sikerült kicsit kiiktatni Gravholtot. A játékos beállt a falba, várta a labdát csapattársától, Kristina Kristiansentől, de az nem passzolt, inkább elvállalta a lövést. Pont telibe találta Gravholt arcát, aki nem is nagyon tudott volna menekülni, mert mindkét oldalról húzta-vonta egy-egy védő. Gravholt összerogyott, majd sírva hagyta el a pályát.

Nem először kellett ilyet átélnie, szeptember 28-án szinte ugyanilyen jelenet zajlott le az Odense elleni meccsen. Akkor is két védő gyötörte, és Kristiansen volt az, aki kilőtte a falból.

Gravholt nem hagy ki meccset emiatt, de azért kérdés, hogy két ilyen nagy erejű lövés, milyen nyomot hagy benne. A dán TV2-nek arról beszélt, hogy a lövés után a pulzusát a fejében hallotta dobolni, majd később mintha álmosságot érzett volna.

Rovatok