Index Vakbarát Hírportál

Még ilyet! Görbicz egy percen belül két egész pályás gólt lőtt

2016. november 20., vasárnap 15:02

Ritka a kézilabdában az egész pályás gól, ugyanis a kapus rendszerint a kapujában tartózkodik, és egy 30 méterről odahajított labdát még a legbénább kapus is könnyen ki tudja védeni.

Más viszont a helyzet, ha nincs senki a kapuban. Ilyenkor könnyebben kaphat egy támadó csapat egész pályás gólt, ha az ellenfél kapujánál elszórja a labdát. A védekező játékos ugyanis kis ügyességgel mindenki fölött a kapuba dobhatja a labdát. 

Az új szabályok szerint (a kapus helyett bármelyik mezőnyjátékos pályára léphet megkülönböztetett mez nélkül) gyakrabban támadnak az emberhátrányban lévő csapatok teljes létszámmal a kapusukat lehozva. Így mostanában gyakrabban marad üres egy támadó csapat kapuja.

A fentieket Görbicz Anita, a Győri Audi ETO csapatkapitánya szépen be is mutatta szombaton az orosz Rosztov Don elleni BL-meccsen. És ami külön szót érdemel: nem is egyszer, hanem rögtön kétszer. Ráadásul egy percen belül (a videón a 75. perc elejétől).

A meccset simán 32:25-re nyerte a Győr, amely a végjátékban Görbicz vezetésével szinte  leiskolázta az oroszokat. A meccs hajrájában pedig a Rosztov mindent megpróbált.

Egy időkérés után heten álltak fel támadáshoz, amikor a második félidő végén (24:50-nél) Görbicz labdát halászott, és azon mód be is hajította az orosz kapuba.

Jót nevetett a dolgon, majd folytatódott a meccs. Fél perc múlva (25:20-nál) majdnem ugyanazon a helyen újra leolvasta az orosz támadók szándékát, és megint lehalászta a labdát, majd újra gólt dobott nagyjából 30 méterről. Még nagyobbat nevetett, és még nagyobb gratulációkat kapott a társaitól.

A meccsen Görbicz dobta a legtöbb gólt, hetet, ami azért is szót érdemel, mert nem játszotta végig a meccset, és a kispadról beállva is hatékonyan tudott játszani.

Rovatok