Index Vakbarát Hírportál

Néggyel vezettek Nagy Lászlóék, de kikaptak a dánoktól

2017. január 5., csütörtök 22:13

A világbajnokságra készülő magyar válogatott 24-21-re kikapott az olimpiai címvédő és házigazda Dánia csapatától a férfi kézilabda Bygma Kupa felkészülési torna első fordulójában. 

Az MTI tudósítása szerint a Lékai Mátét a magyar csapat jól kezdte a mérkőzést, és tartotta a lépést a hazaiakkal. Javier Sabaté szövetségi kapitány csapata bátor támadójátékot és szervezett, hatékony védekezést mutatott be, ennek köszönhetően a 22. percben már 8-6 volt az állás a javára. A szünetben 10-8-ra vezettünk. 

A csapatok hasonlóan folytatták a második félidőt: a mieink előnye ismét nőtt (10-14). A dánok ekkor lendületbe kerültek, kihasználták a hibáinkat és a 44. percben egyenlítettek (15-15).

A szegedi beállót, Bánhidi Bencét négy perccel később egy szándékosnak vélt szabálytalanság miatt  azonnali piros lappal kiállították a játékvezetők. A dánok ezután könnyű gólokkal megszerezték a vezetést, ekkor a bírók elküldték a kispadtól Sabaté kapitányt.

A magyarok iráni születésű balátlövője, Jamali Iman kettős emberhátrányból is betalált, de a hajrában több hiba jellemezte a magyar csapat játékát, így az olimpiai bajnok Dánia három góllal megnyerte a szinte végig rendkívül szoros mérkőzést.

Eredmény, 1. forduló (Aalborg):

Dánia-Magyarország 24-21 (8-10)

a magyar válogatott gólszerzői: Harsányi és Nagy L. 5, Bánhidi 3, Ancsin, Bodó és Császár 2, Jamali és Ligetvári 1

Rovatok