Index Vakbarát Hírportál

Nem rendezhetünk női kézilabda-világbajnokságot

2017. január 28., szombat 14:41

Hiába pályázta meg Magyarország a 2021-es vagy a 2023-as kézilabda-világbajnokság megrendezését, végül egyik esemény rendezési jogát sem kaptuk meg, jelentette az MTI.

A szervezett Párizsban tartott tanácsülésén döntött a két világbajnokság helyszínéről, és a tagok határozata alapján 2021-ben Spanyolország, míg 2023-ban Dánia, Norvégia és Svédország közös rendezésben adhat otthont a tornának. A spanyolországi világbajnokságról már azt is lehet tudni, hogy a helyszínek öt városban, Granollersben, Badalonában, Lleidában, Tarragonában és Castellónban lesznek.

A magyar szövetség számára mindenképpen nagy pofonnal ér fel az IHF döntése. Mint ismeretes, a szervezet 2016 őszén hívta fel az MKSZ figyelmét a lehetőségre, hogy pályázhatna a női világbajnokság megrendezésére, miután nem kaptuk meg a férfi világbajnokság rendezésének jogát. Akkor is jelentkeztünk mind a 2021-es, mind a 2023-as eseményre, ám mindkettőre sikertelenül. A mostani döntés azt jelenti, hogy alig pár hónap alatt négy kézilabda-világbajnokság megrendezésére jelentkeztünk, és mind a négyszer kikosaraztak minket.

Rovatok