Index Vakbarát Hírportál

A Fradinak nagyon hiányzott egy gól

2017. március 11., szombat 18:31

A Ferencváros 24-23-ra kikapott a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton, írja az MTI.

Győzelme esetén az FTC biztosan az első helyen végzett volna az 1. csoportban, így viszont második lett, mivel késő délután a macedón Vardar Szkopje magabiztosan, 36-26-ra legyőzte a német Thüringer HC-t. Az vasárnap derül ki, hogy a dán Midtjylland vagy a címvédő román CSM Bucuresti lesz-e a Ferencváros ellenfele a negyeddöntőben.

Pontatlanul, öt kihagyott helyzettel és több labdaeladással kezdett az FTC, amely csak a tizedik perc elején szerezte első gólját (1-4). Elek Gábor vezetőedző időkérése jó hatással volt csapatára, amely Bíró Blanka védéseinek és Zácsik Szandra találataival tartani tudta magát, sőt hamarosan egyenlített (4-4), de játéka továbbra is kapkodó volt.

Eközben a Buducsnoszt több mint 11 percig eredménytelennek bizonyult, többször is a kapufát találta el, illetve Bíró újabb bravúrokat mutatott be a kapuban. A rendkívül hektikus első félidőt így is egygólos előnnyel zárták (8-9).

A második félidőt is rosszul kezdte a Ferencváros (11-15), hiányzott a lendület és az átütőerő a játékából. Az ellenfél átlövéseivel szemben Bíró Blankának ekkor nem volt ellenszere, csapata így sokáig nem tudta megközelíteni a vendégeket (17-21).

A hajrában szorossá vált az állás, de a montenegróiak magabiztosabbak voltak, így a sokat hibázó FTC egygólos vereséget szenvedett (23-24).

Női BL, 2. csoportkör, 6. (utolsó) forduló, 1. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 23-24 (8-9)

a Ferencváros gólszerzői: Jovanovic 6, Zácsik, Kovacsics 5-5, Szucsánszki 2, Szarka, Schatzl, Mészáros, Faluvégi, Hornyák 1-1

A csoport állása: 1. Ferencváros 14 pont/10 mérkőzés, 2. Buducsnost Podgorica (montenegrói) 14/10, 3. Vardar Szkopje (macedón) 13/9, 4. Metz (francia) 10/10, 5. Thüringer HC 5/9, 6. Asztrahanocska (orosz) 2/10

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Rovatok