Index Vakbarát Hírportál

Ilyen tiszta beszédet kevésszer hallott Csányi a futballban

2017. szeptember 17., vasárnap 08:40

A magyar bajnoki ezüstérmes Mol-Pick Szeged is bemutatkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a francia Nantes fogadja a magyarokat az első fordulóban vasárnap este fél nyolctól. (A Veszprém 39-31-re nyert Celjében, szombaton.)

A meccset a Sport1 közvetíti fél nyolctól, és a szegediek világbajnok mesterével, Juan Carlos Pastorral is a csatorna stábja beszélgetett.

A szegediek 2016-ban a Kiellel szemben győzelemmel, de végső összességében esélytelenül estek ki (62-65 volt a két meccs után) a 16 között, 2017-ben viszont a későbbi döntős PSG-vel szemben már egy körrel később, a nyolc között maradtak alul, egy döntetlent (30-30 idegenben) el is értek a franciákkal szemben.

Pastor kifejtette, hogy már 2015-ben elhatározta, radikálisan meg kell változtatni a keretet, már akkor a teljes átalakulás mellett döntött.

"Engem azért fizetnek, hogy előrébb lépjünk, nem toporoghatunk egy helyben. Bocsánat, nem értem, ezt mondta az elnök. Még egy évig jók lehetünk, de hosszú távon erősítés és átalakulás nélkül nem tarthatjuk a magas nívót" - magyarázta Pastor.

Pastor szabad kezet kapott, az anyagi feltételeket biztosították a szegedi klubvezetők - értelemszerűen a játékosokat is -, és az előző szezonban már a PSG-t megszorongatták. Idén nem maradt más feladat, mint ezt a magas nívót megismételni.

Az idei átigazolási szezonban mindössze két ember jött - tavaly volt a nagy átalakulás -, az izlandi szélső, Sigurmannson és az orosz irányító, Zsitnyikov.

A francia Nantes elleni első meccs nem lesz könnyű - egy felkészülési tornán legyőzték a Veszprémet például -, ahogy a csoportban sikeresnek lenni sem egyszerű, de Pastor nyilván a nyolc közé vágyik a tavalyi siker után.

A kulcsmomentumokban kevés hiba kell"

- így érzékeltette, hogyan lehet még sikeresebb a csapata.

Rovatok