Index Vakbarát Hírportál

Nagy László lemondta a kézilabda-válogatottságot

2017. október 9., hétfő 10:09

A magyar kézilabda-válogatott 36 éves csapatkapitánya hétfőn délelőtt jelentette be, hogy 18 év után nem szerepel többé a nemzeti csapatban.

A szövetség sajtótájékoztatóján Nagy elmondta, nem családi ok vagy sérülés áll a háttérben. „Egyszerűen a jobbátlövő poszt megoldódott, a két fiatal, Ancsin Gábor, Balogh Zsolt továbbvihetik a stafétatbotot a válogatottban."

„Egy idolt veszítettünk el, edzőként is nagy veszteség. Ugyanakkor előre kell néznünk, van néhány fiatal játékosunk, akire számíthatunk, de nagyon nehéz lesz pótolni a világ egyik legjobb jobbátlövőjét" – mondta Lubomir Vranjes szövetségi kapitány.

A balkezes átlövő 2019-ig szóló veszprémi szerződését kitölti, klubja továbbra is számíthat rá, hiszen posztján még mindig a legjobbak között tartják számon nemcsak a magyar, hanem a külföldi szakemberek is. A Flensburg ellen például nyolc gólt lőtt a Bajnokok Ligájában, szeptemberben.

Nagy mindkét olimpiáján (2004, 2012) a négy közé jutott, de a nagy bravúr, az éremszerzés nem sikerült egyik alkalommal sem.

A 2004-es és a 2012-es negyeddöntőben is 9 gólig jutott, előbb Dél-Koreát, utóbb Izlandot verte a csapat. A későbbi olimpiai második németek elleni 2004-es csoportmeccsen 11 gólig jutott.

Világbajnokságról hatodik a legjobb helyezése, 2009-ben érte el. Akkor a világbajnokság álomcsapatának tagjává választották, több meccset törött kézzel játszott.

2009 után nem jött a magyar válogatottba, ő volt az első, aki szót emelt a társaiért, a nem megfelelő körülményekért: biztosítás, napidíj, az utazás körülményei. 2012-ben vállalta ismét a játékot, azon a nyáron hazatért Magyarországra, de már nem nevelőklubjába, Szegedre, hanem Veszprémbe igazolt.

Nagy 2000-ben szerződött a Barcelonába, amelyikkel kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 2011-ben már ő volt a katalánok csapatkapitánya.

A januári Európa-bajnokságon a magyar válogatott a horvát–magyar határhoz közeli Varasdon játszik, Dánia, Spanyolország és Csehország az ellenfél.

Rovatok