Index Vakbarát Hírportál

A férfiaknál Lékai, a nőknél Görbicz az év második legjobb európai kézilabdázója

2018. január 7., vasárnap 16:12

Keddtől vasárnapig lehetett szavazni az EHF honlapján az év európai kézilabdázója címért kiírt szavazáson, melyen végül a férfiak között Lékai Máté, a nőknél pedig Görbicz Anita másodikként zárt – írja az MTI.

A férfiakra összesen 14 645 szavazat érkezett, ebből 6731-et Luka Cindric, a Vardar Szkopje horvát irányítója kapott, így ő lett az első, míg a Veszprémet erősítő Lékai 6039 vokssal másodikként zárt. A harmadik legtöbb szavazatot egyébként a Veszprémbe nyáron visszatérő vajdasági születésű kapus, Sterbik Árpád kapta.

Lékai 2017-ben a válogatottal negyeddöntős volt a franciaországi világbajnokságon, továbbá kijutott a jövő pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra. A Telekom Veszprémmel a Bajnokok Ligájában bronz-, a SEHA Ligában ezüstérmet szerzett, továbbá megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát.

A nőknél a beérkezett 29 160 szavazatnak több mint a felét gyűjtötte be a CSM Bucuresti román balátlövője, Cristina Neagu, míg Görbiczet 11 168-an látták 2017 legjobbjának. A harmadik helyre a Győr világbajnoki ezüstérmes jobbátlövője, Nora Mörk került.

A 2005-ben a világ legjobbjának megválasztott Görbicz a nemzeti együttessel nyolcaddöntős volt a decemberi, németországi világbajnokságon, a Győri Audi ETO KC színeiben pedig Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert.

Rovatok