Index Vakbarát Hírportál

A Fradi egy háromcserés csapatot vert a kézi-BL-ben, a Győr a Ljubljanát

2018. február 10., szombat 19:14 | aznap frissítve

A Ferencváros 31-22-re legyőzte a német bajnok Bietigheimet a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton Dabason.

A vendégek meglepetésre mindössze tíz játékossal érkeztek a mérkőzésre. Ennek ellenére tíz percig jól tartották magukat (4-5), az FTC azonban türelmes, taktikus játékkal fordított (7-5). A spanyol Nerea Pena vezérletével tovább növelte előnyét a házigazda, ezért a Bietigheim edzője a 17. percben már másodszor kért időt (11-7).

A német csapatnak volt egy hat-, majd egy tízperces gól nélküli időszaka is, így a szünetben már megnyugtató különbséggel vezetett a Ferencváros.

A második félidő elején is a magyar csapat játszott fölényben, ám az ellenfél három perc alatt sorozatban háromszor volt eredményes, ezzel némileg felzárkózott (19-16). Hamarosan kiderült, hogy ez volt a Bietigheim utolsó fellángolása, mert keretének szűk létszáma miatt játékosai a hajrára elfáradtak, ezt kihasználva az FTC végül fölényesen győzött.

A magyar csapatban a két kapuson kívül csak két védőjátékos, Szekeres Klára és Mészáros Rea nem dobott gólt. A vendégek - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Antje Lauenroth volt, aki 11 kísérletből nyolcszor talált be.

A Ferencváros február 24-én a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Női BL, középdöntő, 3. forduló, 2. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim 31-22 (14-8) (német)

A Ferencváros gólszerzői: Van der Heijden 5, Kovacsics, Pena, Schatzl 4-4, Lukács 3, Háfra, Faluvégi, Jovanovic, Hornyák 2-2, Szucsánszki, Márton G., Snelder 1-1

A Fradihoz hasonlóan a Győri Audi ETO is magabiztosan győzött, a sorozat címvédője 11 góllal nyert a szlovén Krim Mercator Ljubljana ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában.

A Győrből a német Anja Althaus, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Nora Mörk sérülés, Bódi Bernadett betegség miatt hiányzott, az Érdtől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez pedig egyelőre nem szerepelhet a BL-ben.

Egy évvel ezelőtt a középdöntőben 17 góllal győzött a Győr Ljubljanában, és most is remekül kezdett, jó védekezésének köszönhetően a tízedik percben már négy góllal vezetett (1-5). A vendégek két percig kettős emberhátrányban voltak, de gól nélkül átvészelték ezt az időszakot. A magyar csapat biztosan őrizte a vezetést, de a különbséget nem tudta növelni a szünetig (12-15).

A második félidőben a szlovénoknak több mint tíz perc kellett az első akciógólhoz, ebben a játékrészben már nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Az ötvenedik percben már tízgólosra nőtt a győriek vezetése, Ambros Martín vezetőedző pedig játéklehetőséget adhatott a fiataloknak is, akik gólokkal hálálták meg a bizalmat.

A Győr február 26-án a román CSM Bucuresti ellen folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Eredmény, női BL, középdöntő, 3. forduló, 1. csoport:

Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 21-32 (12-15)

A Győr gólszerzői: Tomori 6, Görbicz 5, Oftedal, Knedlikova 4-4, Puhalák, Broch 3-3, Groot, Fodor 2-2, Afentáler, Hansen, Pál T. 1-1 

Rovatok