Index Vakbarát Hírportál

Olimpiai bajnok kézist igazolt a Veszprém

2018. február 28., szerda 10:29

Olimpiai és Európa-bajnok kézilabdázót igazolt a Telekom Veszprém kézilabda csapata. A dán René Toft Hansen nyártól egy évig lesz a klub játékosa. A kétméteres beállós a Kiel csapatától érkezik. Hansen a védekezésben is tökéletesen bevethető a támadások mellett.

Profi pályafutását a Viborgban kezdte, ahol 2003 és 2007 között játszott, majd következett a KIF Kolding 2007 és 2010 között, ahol először szerzett dán bajnoki címet. 2010-ben az AG Köbenhavn csapatában folytatta, ahol mindent megnyert, amit a dán bajnokságban lehet. Összesen két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett a fővárosban. 2012 óta a német THW Kiel csapatában kézilabdázik, ahol az elmúlt hat évben három Bundesliga és ehy Német Kupa címet nyert. A BL-ben eddig 131 gólt szerzett, valamint 2015-ben a legjobb védőjátékosnak választották a sorozatban, állt a klub közleményében.

A dán válogatottban 135-ször szerepelt és 196 gólt szerzett. Válogatott szinten a világbajnokság kivételével mindent megnyert, hiszen 2012-ben Európa-bajnok, 2016-ban pedig Olimpiai bajnok lett hazájával. Emellett 2005-ben junior világbajnok lett Magyarországon.

„Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már 6 éve Kielben játszom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben játszottunk lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak, és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelemére hajt. Ez döntően hozzájárult a Veszprémbe való igazolásomhoz.” – mondta Toft Hansen a Veszprém honlapjának.

A svéd Andreas Nilsson a klubnál marad, a horvát Renato Sulic viszont távozik, a lengyel Wisla Plockhoz ment.

Jövőre Sterbik Árpád is csatlakozik a magyar bajnokhoz, valamint Kentin Mahé és Manuel Strlek is. Előbbi irányító és szélső poszton bevethető, utóbbi szélső.

(Borítókép: René Toft Hansen a 2016-os riói olimpián - fotó: Sean M. Haffey / Getty Images Hungary)

Rovatok