Index Vakbarát Hírportál

Jól hajrázott a Veszprém, odaért a csoport 2. helyére

2018. március 3., szombat 19:09

 

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a 14. fordulót játszották szombaton, és a Telekom Veszprém előtt adott volt a feladat: ha legyőzi a szlovén Celjét, akkor biztosan második lesz a csoportjában, amire valljuk meg, a Kiel elleni vereség után nem sok esélyt adtunk. A második hely a nyolcaddöntőben alapból könnyű ellenfelet jelent, és a negyeddöntőben is el lehet kerülni a németeket.

Kötelező győzelem volt tehát, és mivel a vendégcsapat már semmiképp sem juthatott tovább, ők teljesen tét nélkül játszhattak.

Nem volt könnyű meccse így sem a magyar bajnoknak, mert az első negyedóra végén sikerült először 2 góllal vezetni. (9-7)

A Celje szívósan tartotta a lépést, a 28. percben például 11-11 volt az állás, amikor Lékai előbb betörésből, majd egy 9 méteres átlövésből, talpról volt eredményes. A félidei pihenőre így két gólos előnyben mehetett a Veszprém.

A második félidőben a szlovén csapat nem tette meg azt a szívességet, hogy megadja magát, sőt a 47. percben utolérte a hazai csapatot. (20-20)

A születésnapos Nagy László első gólja vitte tovább a Veszprémet, az 51. percre pedig 24-21 lett, onnan viszont már nem volt kérdés, melyik csapat nyeri a meccset.

Az utolsó 10 percre, ahogy a kinti meccsen, már nem bírta az iramot a Celje, és végül simán veszített, ezúttal is hét gól lett a két csapat közti különbség. (29-22)

A Veszprém így második, a Skjern-Zaporizzsja továbbjutója vár rá a nyolcaddöntőben. A negyeddöntőben valószínűleg a francia Nantes jön a mieinknek, amelyik 30-30-ra végzett a Löwennel.

Vasárnap a Barcelona-Szeged meccsen derül ki, a másik magyar csapat hogyan fejezi be a sorozatot. A Szeged szinte biztosan a Kielce ellen folytatja a 16 között.

Rovatok