Index Vakbarát Hírportál

A sikeres csapatban 5-6 piros játékos van, nálunk egy se

2018. március 12., hétfő 09:38

Nagyinterjút készített a svédekkel játékosként világbajnok Lubomir Vranjessel a Forbes magazin. A Telekom Veszprém kézicsapatának vezetőedzője, aki egyben a válogatott kapitánya, azzal indított, hogy 1986-ban nyert utoljára valamit a magyar válogatott, és ha sok tornára erősen ment is, egy olimpiai negyedik hely (2012) az utolsó jegyezhető eredménye, vagyis valamit nem csinálunk jól.

Az építkezéshez időre van szükség, 4-5 éves távlatot említett. A klubnál sztárokkal dolgozik, a válogatottat 2020-ra kell összerakni, élvezi a munka kettősségét.

Nem túlélni akar Magyarországon, hanem győzni. Ha egyenes és őszinte, azt gondolja, az visz előre, de legalábbis a felébredéshez fontos.

Fontosabb megállapításai:

Erről is írtunk elemzésünkben az Eb-kudarc után.

Vranjes egyébként szombaton - hazai pályán - vereséget szenvedett a Szegedtől, a válogatottban szóba jövő játékosok közül csak Mikler Roland és Lékai Máté volt a pályán, míg Iman Dzsamali, Ancsin Gábor, Ligetvári Patrik, Schuch Timuzsin egy percet sem játszott.

Júniusban a szlovénokkal szemben a vb-részvétel a tét az oda-visszavágós selejtezőn. Kint kezdünk, Veszprémben lesz a visszavágó.

Rovatok