Index Vakbarát Hírportál

Magyar edző még nem vezetett világválogatottat, hátha most

2018. március 13., kedd 08:56

A Győrrel három (2013, 2014, 2016) Bajnokok Ligája-győzelmet elérő Ambros Martin a negyedikre hajt, a hétvégén megnyerte a csoportját, és a korábban erősebb Buducsnoszt ellen várja a negyeddöntőt. A papírforma azt sugallja, hogy a budapesti négyes döntőben ismét ott lesznek.

A spanyol edző, aki másodállásban román kapitány is, időközben bejelentette távozását, Bartha Csaba ügyvezető pedig arról beszélt nemrég, hogy magyar edzőt is alkalmasnak gondol a csapat irányítására.

A Kisalföld meg is írta, az eddigi másodedző, Danyi Gábor lehet az utód. A csapat egyik korábbi játékosa, a világ egyik legjobb védője, Tervel segítené a munkáját.

Az Indexhez is ugyanezek a hírek jutottak el, hogy az 54 éves Danyi élete legnagyobb feladatát kaphatja, aki hajlik is rá.

Ami mellette szól:

A mérleg másik serpenyőjében persze ott van, hogy ilyen szintű csapatot még nem vezetett. Martin 2004-ben kezdte az edzősködést, vagyis 36 évesen, amikor abbahagyta. Rögtön megkapta az esélyt a tapasztalatszerzésre.

A magyar szakma nem igazán termelt ki jó képességű szakembereket az utóbbi időben, most itt lehetne valaki.

Magyarországon egy világválogatottal egyenértékű csapatnak nem volt magyar edzője a sportágban, egyszer ki lehet próbálni. Ráadásul sok győri tehetség van, akiket időszerű lesz beépíteni hamarosan.

Rovatok