Index Vakbarát Hírportál

Példátlan büntetés Veszprémben, csak minimálbért kapnak

2018. március 27., kedd 12:10

Kedd délelőtt közleményt adott ki a Telekom Veszprémet működtető Veszprém Handball Team Zrt. és tulajdonosai, amelyben azt írják, hogy elfogadhatatlannak tartják a Telekom Veszprém csapatának ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a tanúsított hozzáállását.

Mi is történt?

Hazai pályán kikaptak egy góllal a Szegedtől a bajnokságban 32-31-re március 10-én.

A hétvégén a dán Skjern, amelyik lényegesen kevesebb pénzből gazdálkodik, mint a magyar bajnok, 32-25-re verte meg a kézilabda Bajnokok Ligájában az előző négy kiírásban döntős magyar csapatot. Így már ahhoz is bravúr kell - szombat este -, hogy a legjobb nyolc közé bejusson Lubomir Vranjes csapata.

A BL-ben egyébként a második helyen végeztek még úgy is, hogy a PSG oda-vissza legyőzte őket, és a Kiel 22-20-ra verte őket február hetedikén. Előtte egy dániai vereségük (26-29, Aalborg) volt, ami nem illett a képbe. 

A közlemény így fogalmaz: "a klub és a Zrt. keddi döntése értelmében a magyar bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimál béren felüli fizetések folyósítását. A Klub és a Zrt. a csapatnak a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján dönt ez ügyben véglegesen."

Ez a minimálbér feltehetően nem a 100 ezres országos bér, hanem a saját alapbérük.

Kiemelik még elég közleményszagúan, hogy a tulajdonosi kör, Veszprém városa, valamint a csapat többi támogatója minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a csapat a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játsszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban.

Rovatok