Index Vakbarát Hírportál

Feledhetetlenné tette élete első BL-meccsét a 16 éves kapus

2018. április 17., kedd 11:12

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek egyik furcsa jelenete volt az orosz Rosztovot erősítő Katarina Bulatovics hetese.

A Fradi kapujába a 16 éves Hadfi Gréta állt, aki a tavaly júliusban aranyérmes strandkézi-válogatott kapusa is egyben.

Hadfinak ez volt az első pillanata a Fradiban, korábban ugyanis Szikora Melinda volt a cserekapus, aki viszont még a hazai meccs első percében megsérült.

Hadfi bemutatkozásakor ezt a hetest kivédte, de nem megszokott módon - hanem fejjel.

A két játékvezető úgy ítélte meg, hogy a montenegrói Bulatovics a fejére célzott, ezért a szabályoknak megfelelően azonnal, piros lappal kiállították, nem mehetett vissza a pályára. (Ahogy a Sport1 kommentátorai is mondják a videóban, kicsit szigorú volt az ítélet.)

Bulatovics azonnal elnézést kért - Hadfi nem haragudott és nem szimulált -, utána nem nagyon reklamált a bíróknál, mert tetemes előnyben voltak az oroszok, és könnyen be is jutottak a sorozat négy legjobb csapata közé.

A kézi-BL sorsolását kedd este hattól tartják, a négy érdekelt csapat:

A sorsolást élőben közvetíti a jogtulajdonos sporttelevízió, ahogy a május 12-én kezdődő BL-döntőt is a Papp László Sportarénából, és a meccsek előtt minden napra jut majd egyórás felvezető műsor is.

Danyi Gábor, az ETO jelenlegi másodedzője, aki jövőre átveszi a csapat irányítását, a mostani mezőnyt nevezte minden idők legerősebb négyesének.

Rovatok