Index Vakbarát Hírportál

4 gól előnyt visz a Szeged a veszprémi visszavágóra

2018. május 12., szombat 14:41

A férfi kézilabda magyar bajnoki döntőjének első meccsét a Szeged rendezte, és hagyományosan a Veszprém volt az ellenfele. Az alapszakasz két meccsén a hazai pálya nem jelentett előnyt, mert az idegenben játszó csapat nyert. A Veszprém kilenccel volt jobb Szegeden, a szegediek eggyel Veszprémben, magyar csapat akkor verte először az arénájában a címvédőt.

Az előző két meccshez nagy különbség volt, hogy Lékai Máté megsérült, és nem tudott csapata rendelkezésére állni.

A döntőben a hazaiak 3-0-s rohammal kezdtek, és az első félidő végén Gaber üres kapus gólja 16-13-ra módosította az eredményt, vagyis az első 4 percben megszerzett előnyből gazdálkodtak az első félidőben. Egy olyan szakasz volt, amikor a Szeged megingott, akkor a vendégek feljöttek döntetlenre (11-11), de általában a szegediek előnyben voltak.

A második félidőben a fontos pillanatokban a Szeged volt észnél, Sigurmansson hetese 4 perccel a vége előtt 30-25-ös vezetést eredményezett.

A Veszprém emberelőnybe került, de Ilics rosszul passzolt, labdát szerzett a Szeged, és Skube Alilovics lába között utat talált a kapuig. Ez a hat gól volt a legnagyobb különbség a két csapat között.

Gajic gyorsan dobott egyet hetesből, Blagotinsek pedig labdaszerzés után az üres kapuba továbbított. Sigurmansson dobott még egyet, miután befutott a szélről, az utolsó találat pedig Manaszkové volt, így lett 32-28.

Komoly visszavágó jön Veszprémben. 

Rovatok