Index Vakbarát Hírportál

Vranjes: Nem úgy működött a veszprémi házasság, ahogy akartuk

2018. október 1., hétfő 21:20

„A Veszprémmel kötött házasság nem úgy működött, ahogyan akartuk. Számomra szomorú a mai nap, ennél sokkal többet akartam elérni. Sajnos az álmom ezúttal nem valósult meg” – búcsúzott hétfői menesztése után Lubomir Vranjes közösségi oldalán hétfő este a veszprémi kézilabdacsapattól.

A svéd edző 2017 nyarán vette át a Veszprém irányítását, de az eredmények elmaradtak. A Magyar Kupát ugyan megnyerték, de a bajnoki döntőben kikaptak a Mol-Pick Szegedtől, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig sem jutottak el, a rájátszás első fordulójában kiejtette a klubot a dán Skjern HB.

A mostani szezonban a BL-ben a Veszprém három forduló alatt kétszer vereséget szenvedett, legutóbb szombaton, ezért hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontottak Vranjessel, írja az MTI. Szintén távozik Björn Sätherström másodedző és Eklemovics Nikola sportigazgató.

A svéd tréner a búcsúüzenetében emlékeztetett, hogy 12 hónap alatt kilenc tétmérkőzést veszítettek. Hozzátette, egyrészt a tavalyi BL-győztes macedón Vardar Szkopje elleni vereség már túl sok volt a klubnak, másrészt néhány meccs számára is komoly csalódást okozott.

„Nagyszerű győzelmeket is arattunk, nagyszerű mérkőzéseket is játszottunk ebben az időszakban, ezeket nem akarom elfelejteni. Kihívás volt, hogy új csapatot építsünk, s egyúttal új filozófiát honosítsunk meg. Ez nem volt könnyű a nagy célok közepette, de nem is volt lehetetlen” – magyarázta.

Vranjes leszögezte, az elmúlt 12 hónap alatt minden alkalommal a legjobbját nyújtotta, és mindent megtett, amit ígért. Hozzátette, biztos benne, hogy a játékosok is mindent kiadtak magukból a győzelemért.

A Telekom Veszprém edzéseit jelenleg Gulyás István irányítja, akiről Csík Zoltán, a klub vezérigazgatója azt mondta, hogy akár maradhat is hosszabb távon a vezetőedzői poszton.

Rovatok