Index Vakbarát Hírportál

A Veszprém új edzője vállalta a felelősséget a történelmi, tatabányai zakóért

2018. október 18., csütörtök 09:25

A Bajnokok Ligájában hatalmas bravúrral – a BL-győztes Montpellier idegenbeli legyőzésével – bemutatkozó új veszprémi edző, David Davis az első magyar bajnoki mérkőzése nem várt kudarccal végződött. A kézilabda-bajnokság hétvégi, MOL-Pick Szeged elleni csúcsrangadójára készülő veszprémiek a Tatabánya otthonában kaptak ki 26-24-re.

Ami azért nagyobb fajta szenzáció, mert a Veszprém a magyar bajnokságban egy 2002-es ceglédi döntetlen óta még csak pontot sem vesztett más csapat ellen, mint a Szeged.

A vereség utáni nyilatkozatában az új edző minden felelősséget vállalt az eredményért:

Természetesen az én hibám. A lehető legjobban próbáltam meg felkészíteni a csapatot. A játékosoknak pihenőre lett volna szükségük. Megjártuk Montpellier-t, fáradtabbak voltunk a kelleténél. Próbáltunk mindent kihozni magunkból, amit csak lehet, de nem volt elég. Vesztettünk, de nem verhetjük a fejünk a falba, előre nézünk a következő mérkőzésre, a Szeged elleni rangadóra. Hosszú még ez a szezon

– értékelte Davis a mérkőzést az M4 riporterének. Az edző őszintén elismerte, hogy csapata sem támadásban, sem védekezésben nem játszott jól, ugyanakkor azt szeretné, ha a játékosai inkább előre tekintenének, a bajnok Szeged elleni csúcsmérkőzésre.

"Mindjárt itt a következő, ott már nyernünk kell! Nem történhet meg, hogy ne így legyen. Ezt most felejtsük el, és lépjünk tovább!” 

 A Grundfos tatabánya edzője, Vladan Matic nagyon sportszerűen nyilatkozott a bravúr után.

"Szeretnék először is gratulálni a Veszprémnek, nagyon korrekt meccs volt a mai. Látszik a Veszprémen, hogy kétszer utaztak a Bajnokok Ligájában az elmúlt hetekben, valamint, hogy nincs jobb szélsőjük. Ezt mi kihasználtuk taktikailag, és kicsit jobban koncentráltunk a belső támadókra. Bezártuk a területet. A kapusaink jól védtek" – mondta Matic, aki annak örült a legjobban, hogy a csapata 55 percig kontrollálni tudta a mérkőzést, és okosan játszott támadásban. A játékosok tartották magukat a megbeszélt taktikához, és meg is tudták azt valósítnai.

A Tatabánya nem könnyű falat, kiválóan védekezünk, és amikor ehhez ilyen kiváló kapusteljesítmény párosul, akkor az a győztes kombináció

– folytatta az edző, aki ez után – némileg meglepően, de roppant szimpatikusan – a legyőzött csapat szurkolóihoz fordult.

"A Veszprém nehéz úton jár az elmúlt egy-másfél hónapban, de biztos vagyok benne, hogy összeszedik magukat, és tovább fognak menetelni, tavasszal oda jutnak, ahova kell nekik. Nem könnyű, sok munka kell hozzá, valamint türelem a szurkolóktól és mindenkitől. Olyan türelmetlenek vagyunk mi magyarok. Adjunk nekik időt, és egy kis levegőt, mert nehéz ekkora nyomást kibírni."

Matic azzal zárta értékelését, hogy a nagyszerű győzelem semmit sem ér, ha a hétvégén nem tudják legyőzni a Mezőkövesdet.

Rovatok