Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok edző neve, Pastoré még csak fel sem merült

2018. október 19., péntek 10:51

Csütörtök este elhatározta a Magyra Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége, hogy Csoknyai Istvánt kéri fel kapitánynak a soron következő két meccsre. 2010-ben ő volt az Európa-bajnokságon a csoportjában ragadó válogatott szakvezetője. 

Előtte kiderült, hogy összesen négy jelölt volt.

Az októberi selejtezőket - Szlovákia és Olaszország az ellenfél - kötelező venni, a 2020-as Eb-n már 24 csapat van. Oroszország van még a csoportban, minimum két csapat megy tovább, elképzelhetetlen a kiesés.

A januári világbajnokság azonban az olimpiára kvalifikál, vagyis mindent felül kell, hogy írjon. Kivált, mert olyan szerencsés a sorsolásunk, évtizedek óta nem volt ilyen.

Igaz az águnkon van Dánia, Svédország és Norvégia, rajtuk kívül Katart, Ausztriát, Tunéziát kell megelőzni, hogy az olimpiai selejtezőt elérjük.

Egy nevet azért lehet hiányolni a jelöltek közül. Ő irányítja most a

A spanyol Juan Carlos Pastor mintha nem is létezne az MKSZ-ben.

Nyilván egyeztetni kellene a szegedi vezetőkkel, akik persze ragaszkodnának hozzá, ahogy akkor is megbíztak benne, amikor kisebb válságban volt csapatával tavaly ilyenkor.

De hogy a tárgyalásokig se jussanak el a felek, miközben ugyanannyi válogatott játékos van Szegeden, mint Veszprémben, és Bodót valamint Bánhidit ő hozta fel nemzetközileg is magas szintre, nem túl érthető.

Rovatok