Index Vakbarát Hírportál

Alilović csibészesen súgott valamit, majd megfogta a hetest

2018. november 25., vasárnap 10:38

33-32-re nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati rangadóját a Mol-Pick Szeged a francia PSG ellen, a meccs embere a horvát kapus, Mirko Alilović lett.

17 védése mellett olyan tartást adott a hazai csapatnak, ami irigylésre méltó volt. Ráadásul eddig a másik kapus, Sego volt többnyire a nyerő ember, Alilović először állt hatvan percig a kapuban, és nem látszott rajta, hogy elfáradna.

A tavaly még a Veszprémet erősítő horvát egy igazán pimasz labdatörléssel emlékezeteset alkotott Kielcében – akkor is hárított –, most pedig az első hetes előtt mondott valamit a német szélső, Uwe Gensheimernek.

Aki rögtön az első hetesénél el is bizonytalanodott, mert Alilović kitalálta a gondolatát, és ott hagyta a bal bokáját, ahonnan oldalra pattant a labda. A német nem nagyon szokott hetest hibázni. Az nem derült ki egyelőre, mit súghatott a fülébe – mindketten elmosolyodtak rajta –, a közvetítésben arról beszélnek, mit mondhatott neki.

Alilovic így kezdte a meccset

Ahogy a jogtulajdonos Sport Tv-től kapott videón is látszik, Mikkel Hansen a második ítéletvégrehajtó, de ő sem jár sikerrel, nem tudta eltenni a labdát a Szeged kapusa mellett. A dán sem szokott gyakran hetest hibázni. Összesen ötből kettőt lőttek be, míg a magyar oldalon nyolcból mindet.

Aztán volt egy olyan ziccer, amikor Abalo vitte a kapura a labdát, Alilović lényegében elfeküdt a kapuban, úgy hárított egy labdát.

Az EHF egy másik védését ragadta ki, amikor Hansen betör, és akkor is egészen különleges pozícióban várja a labdát, ami el is akad benne.

A norvég Sagosen is tartott tőle, bár a legjobb hatékonysággal ő vette be a kapuját.

Ebben a fordulóban a válogatott kapusa, Mikler Roland is extrát mutatott, a Harmadik félidő című magazinban (18.00, Sport1) róla is biztosan szó lesz.

A Szeged a második a csoportjában, és nagyon jó eséllyel meg is őrzi ezt a pozíciót.

(Borítókép: Mirko Alilović a Mol-Pick Szeged kapusa a Skjern HB ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a B csoport hetedik fordulójában játszott mérkőzésen a dániai Skjernben 2018. november 11-én. Fotó: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/John Randeris)

Rovatok