Index Vakbarát Hírportál

Bukarestben biztosította BL-csoportelsőségét a Győr

2019. február 23., szombat 15:53

A címvédő Győri Audi ETO KC 27-25-re győzött a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, szombaton, ezzel biztosította, hogy csoportja első helyéről jut a negyeddöntőbe, jelentette az MTI.

A győri csapat több kulcsjátékosát is nélkülözte a romániai mérkőzésen, a norvég Nora Mörk és a francia Amandine Leynaud térd-, a brazil Eduarda Amorim boka-, Fodor Csenge pedig vállsérülés miatt hiányzott. A románok kulcsemberei közül Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic térd-, a montenegrói Majda Mehmedovic vakbélműtét után lábadozik, és a svéd Sabina Jacobsen sem játszhatott náluk.

A sok hiányzó ellenére a Bucuresti kezdett jobban, a Győr csak a 11. percben vezetett először, ám ekkor még nem tudták stabilan megtartani az előnyüket, túl sok volt a hiba mind támadásban, mind védekezésben. A félidőt viszont 6-0-s sorozattal fejezte be a Győr, így 14-10-re vezettek a szünetben.

A második félidőben kisebb hullámvölgy jött a vendégeknél, részben a CSM horvát kapusának, Jelena Grubisicnek köszönhetően, aki remek védéseket mutatott be. A Győr 11 percig nem szerzett akciógólt, miközben a CSM egy 5-0-s szériával egyenlíteni tudott. A mérkőzés hajrája viszont ismét a BL-címvédő magyar csapaté volt, 25-21-re is megléptek, majd végül két góllal nyertek, biztosítva a csoportelsőséget.

A mostani idényben továbbra is veretlen Győr jövő szombaton a Ferencvárost fogadja a BL középdöntőjében.

A Fradi később 30-29-re verte a Thüringert, meg szerezve a továbbjutást.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló, 2. csoport

Rovatok