Index Vakbarát Hírportál

Sorozatban hatodszor győzött a Veszprém a BL-ben

2019. február 24., vasárnap 19:00

A Telekom Veszprém nyolc góllal legyőzte a fehérorosz Meskov Breszt csapatát vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában. A Veszprém sorozatban hatodszor nyert a BL-ben.

A fehéroroszok kezdték jobban a meccset, 5-1-re is vezettek a mérkőzés elején. A 15. percben aztán Nagy László góljával elkezdte a felzárkózást a Veszprém, de a szünetben így is 10-9-es hátrányban voltak a magyarok.

A második játékrész elején beragadt a Meskov Breszt, a fehéroroszok több mint hat percig gólképtelenek voltak. Mikler Roland egyre jobban védett, a támadások pedig egyre gyorsabbak, lendületesebbek voltak magyar részről, így a 44. percben már három találattal vezetett a Veszprém (17-14).

Ezután egy ideig felváltva estek a gólok, vagyis a Meskov már nem tudott felzárkózni, sőt az utolsó percekben a veszprémiek ismét produkáltak egy 4-0-s szériát és végül 28-20-ra nyertek. Ez volt a két együttes 14. meccse, a mérleg immár egy vereség, két döntetlen és 11 győzelem a magyar csapat javára.

A kilenc győzelemmel és négy vereséggel álló Veszprém jövő szombaton a lengyel Vive Kielce otthonában zárja a BL csoportkörét, és ha nem kap ki, csoportmásodikként végez. A kilenc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged – amely már korábban biztosította a második helyezést csoportjában – vasárnap a PPD Zagreb csapatát fogadja.

Eredmény (csoportkör, 13. forduló, A csoport):

(MTI)

Rovatok