Index Vakbarát Hírportál

Tatabányai bravúr az EHF-kupában

2019. február 24., vasárnap 15:01

Bár nem kezdett jól, végül nyerni tudott a Tatabánya az EHF-kupában a vendég Hannover ellen, és ezzel egyrészt beelőzte a csoport második helyén a német együttest, másrészt fontos lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.

A Tatabánya hamar 1-5-ös hátrányba került, ezért Vladan Matics vezetőedző már a hetedik percben kénytelen volt időt kérni. Ennek meg is lett a hatása, hiszen egy 6-2-es sorozattal ki tudott egyenlíteni a magyar csapat, és a döntetlen a félidőre is maradt, ekkor 16-16 volt az állás.

A második félidőben Bartucz László védéseinek köszönhetően 23-19-re meglépett a Tatabánya, de az olimpiai és világbajnok dán Morten Olsen góljaival innen még fel tudott zárkózni a Hannover. A hajrá viszont a Tatabányáé volt, és végül 28-25-re nyertek az erősebbnek tartott német csapat ellen, ezzel három meccs után 4 ponttal a csoport második helyen állnak.

A Tatabánya jövő vasárnap a Hannover-Burgdorf otthonában lép pályára, a Balatonfüred pedig ugyanazon a napon a francia Saint-Raphaël vendégeként folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében. (Index/MTI)

Eredmény, férfi EHF-kupa, csoportkör, 3. forduló, B csoport

Rovatok