Index Vakbarát Hírportál

Hogy kerülheti el egymást a két magyar a kézi-BL-ben?

2019. február 25., hétfő 11:11

Egy fordulóval a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének vége előtt mindkét magyar csapat a második helyen áll. Első már egyikük sem lehet. Az egyik csoportot a PSG, a másikat a Barcelona nyerte meg.

A bajnoki címvédő Pick Szeged már nem kerülhet lejjebb, a Telekom Veszprém viszont lehet még harmadik. Ami azért rossz hír, mert akkor a két magyar csapat össze is kerülhet a négy közé jutásért. Egy magyar helye ugyan biztos lenne a kölni Final Fourban, de kettő már biztosan nem.

Nagyon egyszerű viszont a képlet, hogyan nem futhat össze a két magyar csapat.

Ha a Veszprém nyer Kielcében, akkor megőrzi a pozícióját, és mivel második lesz, semmiképp sem találkozhatnak a Szegeddel. Ugyanez igaz a döntetlenre is.

Akkor van baj, ha a Kielce nyer, mert akkor a Vardar veheti el Nagy Lászlóéktól a második helyet. De a macedónok is csak akkor, ha a BL-címvédő francia Montpellier-t legyőzik saját csarnokukban. A franciáknak élet-halál meccs lesz, mert egy kudarccal még az egyenes kieséses szakaszt sem érik el.

Ha így lesz, akkor a Veszprém várhatóan a Zágrábbal találkozik a nyolc közé jutásért, utána viszont Pastor csapatával. A Szegednek a Silkeborg jön várhatóan, mert a dánok legyőzték a lengyel Plockot.

Ha a Veszprém nyer Lengyelországban, akkor a Sporting-Dinamo Bukarest győztese vár rá, míg a nyolc között a Flensburg-Montpellier-Breszt trióból eggyel játszik.

A BL-utolsó csoportjának mérkőzéseit a Sport1 TV-n követhetik majd élőben. Szombaton 17 órától a Tauron Kielce–Telekom Veszprém-meccset, vasárnap 16:45-ről a Mol-Pick Szeged-Zagreb mérkőzést adják.

Rovatok