Index Vakbarát Hírportál

Hátba dobta a kapus, mégis a játékost kellett kiállítani

2019. február 25., hétfő 16:13

A hétvége egyik bravúros győzelmét a Tatabánya érte el a kézilabda EHF-kupában, az esélyesebb német Hannovert 28-25-re verte meg Vladan Matics csapata. A kapus, Bartucz László volt a meccs hőse, de a 20 éves beálló, Rosta Miklós is kifejezetten jól mozgott.

Három gólt is lőtt, az egyik után viszont kiállították, noha még csak meg sem fordult a fejében, hogy szabálytalankodjon.

A jelenet oktatófilmbe illő, ezért is kértük el a jogtulajdonos Sport TV-től.

Ahogy látható, gyönyörűen fordul le a 203 centis játékos, a dobása is mintaszerű, utána viszont elköveti azt a hibát, hogy rossz sávban fut vissza. A német kapus azonnal felismeri a lehetőséget, indít, a játékvezető pedig nem tehet mást, mint két perccel bünteti a játékost, mert akadályozta a gyors középkezdést.

Hátba dobták Rostát, kiállították miatta

Rosta mozdulatán látszik, mennyire meglepődik, a közönség tüntet, nem érti, mi történt, hiszen csak a tétlenséget látták, de ahogy Pásztor István mondja a közvetítésben, a szabály az szabály. 25-23-nál, az utolsó 10 percben minden ilyen mozzanatnak dupla jelentősége van, szerencsére a magyar csapat ebből most jól jött ki.

Rosta jövőre már a Szeged beállója lesz, a hazai kézilabda legnagyobb ígérete egyébként, aki ebből vélhetően egy életre megtanulta, merrefelé közlekedhet a pályán. Egy magyar bajnokin nyilván belefér a komótos tempó, egy nemzetközi meccsen viszont még egy gól utáni visszafutásnak is fokozott jelentősége van. Különösen az utolsó tíz percben.

Rovatok