Index Vakbarát Hírportál

Kevés izgalommal verte a Szeged a Veszprémet

2019. március 17., vasárnap 15:35

Ha a bajnoki cím esélye nem is, az alapszakasz egy rövidke hét alatt elúszhatott a Telekom Veszprémnek a férfi kézilabda NB I.-ben még az ősszel, amikor közvetlenül David Davis bemutatkozása után sorban két bajnokit is vesztettek: előbb 2002 után először kaptak ki a bajnokságban nem a Szegedtől, amikor a Tatabánya 26-24-re verte őket, majd a Szeged ellen sem sikerült győzni, ráadásul hazai pályán veszítettek 27-32-re.

Bár a bajnoki lemaradás miatt nem is elsősorban az alapszakasz megnyerése, hanem saját becsülete, illetve a visszavágás miatt érkezett elszántan a Veszprém vasárnap Szegedre. A hazaiak katalán játékosa, Joan Canella a két spanyol futballcsapat, a Barcelona és a Real Madrid rivalizálásához hasonlította a Veszprém-Szeged rangadót, aminek akkor is van tétje, ha nem is közvetlenül az adott meccsen múlik a bajnoki cím sorsa.

A meccs ennek megfelelően heves volt és szoros, de a szegediek újabb győzelme valójában sosem volt veszélyben. Juan Carlos Pastor csapata az első percektől kézben tartotta a meccset, és szinte végig vezetett.

Kevés volt a gól, 20 perc után a 6-5-ös állás kissé szokatlan, a Veszprém a félidő előtt 9-8-ra vezetett pár pillanatig, majd 10-10-zel mentek a szünetre a csapatok.

A második félidő szerencsére valamivel gólgazdagabb lett, negyedórával a vége előtt újra feljött a Veszprém, és egyenlített 16-16-ra. David Davis játékosainak viszont ez volt a végállomás, a Szeged újra erősített, amikor kellett, és egy-két góllal folyamatosan vezetett a meccsen.

A kulcspillanat szűk három perccel a lefújás előtt jött el, amikor 22-21-re mentek a hazaiak, a Veszprém támadott az egyenlítésért, de védés, majd kontragól következett, és 22-22 helyett 23-21 lett.

Az utolsó percnek is kétgólos előnnyel ment neki a Szeged, ekkor érkezett Bánhidi Bence, és a 25 szegedi góllal eldöntötte a meccset. Három góllal vezettek, a Veszprémnek nem volt visszaút. Az utolsó másodpercben még szépítettek a vendégek, a vége

25-23 lett a Szegednek.

Ami így továbbra is, 22 meccs után is veretlen a bajnokságban, 21 győzelem mellett 1 döntetlenje van, 11 ponttal vezeti a tabellát a Veszprém előtt. Nagy Lászlóék viszont három meccsel kevesebbet játszottak, ez reményt adhat nekik a folytatáshoz.

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője a lefújás után úgy fogalmazott, a felkészülés alatt elsősorban védekezésben léptek előre.

Kiváló meccset láthattak ma a szurkolók. Az első félidőben jobban védekeztünk, a második játékrészre elfáradtunk. Az újévben ez volt az első olyan meccsünk, amelyen megmutattuk, mire vagyunk képesek

- jelentette ki, hangsúlyozva, azért játszottak jobban, mert egész héten csak erre a találkozóra készülhettek.

David Davis, a Veszprém vezetőedzője szerint nehéz napokon vannak túl a játékosai: "Nehéz meccs volt a mai, ahogyan az egész hetünk, mert Tatabányán is pályára léptünk. Megpróbáltunk felkészülni, de a Szeged jobb és koncentráltabb volt, jobban hitt a sikerben".

A bajnoki címért majd május 23-án és 26-án játszik egymás ellen a két csapat.

MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 25-23 (10-10)


Gólszerzők: Sostaric 6, Zsitnyikov 4, Sigurmannsson, Bánhidi 3, Bombac, Källman, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Gaber, Canellas 1-1, illetve Ilic, Manaszkov 5-5, Mahé, Nagy L., Gajic 3-3, Lékai, Nilsson 2-2

(Borítókép: Lékai Máté a Veszprém (k) és Gaber Matej a Szeged játékosa (j) a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkőzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. március 17-én. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Rovatok