Index Vakbarát Hírportál

Alilovic egészpályás gólja után kettős győzelemmel BL-negyeddöntős a Szeged

2019. március 31., vasárnap 19:12

A Telekom Veszprém után a Mol-Pick Szeged is kettős győzelemmel jutott a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután vasárnap hazai pályán 23-16-ra verték a lengyel Wisla Plockot a nyolcaddöntő visszavágóján. Az összesített eredmény így 45-36 lett a szegediek javára, akik a macedón Vardar Szkopje ellen folytatják majd április utolsó, illetve május első hetében.

Ráadásul úgy szerezte meg a második győzelmet is a Szeged, hogy a csapatkapitány Jonas Källman hátsérülése miatt nem játszott. Ez viszont nem látszott meg a magyar csapat játékán – mint a végeredmény is mutatja, kemény védekezéssel várták a lengyel ellenfelet, ráadásul Mirko Alilovic is nagy napot fogott ki a szegedi kapuban, egyrészt remek védéseket mutatott be, másrészt az első félidő felénél az ő egészpályás találatával húzott el először kétgólos előnyre a Szeged. A horvát kapus 2015 után szerzett újra gólt BL-meccsen az MTI közlése alapján.

Innen két 3-0-s sorozatnak is köszönhetően lett 13-8 a félidőre, majd a második félidőben hét góllal elhúzva eldöntötte a Szeged a párharcot.

Eredmény, BL-nyolcaddöntő, visszavágó

Rovatok