Index Vakbarát Hírportál

Fantomként mozgott a pályán a világ legjobb kézise

2019. május 6., hétfő 09:37

A kézilabda Bajnokok Ligája messze legnagyobb meglepetését a francia PSG szolgáltatta, amelyik a múlt heti 10 gólos idegenbeli vereség után megpróbálta a lehetetlent, és hazai pályán 11 góllal is vezetett a lengyel Kielce ellen, ám végül csak kilenccel nyert (35-26), ami a kiesést jelentette.

A meccsen a francia Remili extrát nyújtott, sorra lőtte a gólokat, meg sem állt tizenhárom gólig, és mindezt 86 százalékos lövőteljesítménnyel érte el.

A világ legjobb játékosának választott Mikkel Hansen viszont árnyéka volt önmagának.

Érthetetlen technikai hibákat vétett, kritikus helyzetekben rosszul passzolt, a Sport1 közvetítésében Borsos Attila szakkommentátor csak fantomnak nevezte. Egészen furcsa megoldásokat választott a pályán, reklamálás miatt szedett össze egy két perces büntetést, rosszul is cserélt egyszer, teljesen megzavarodott.

Négy gólt lőtt összesen, ennyit tett hozzá érdemben a nem túl jó helyzetben lévő csapata produkciójához.

A meccs egyik legfontosabb részében, amikor már az utolsó 5 percben jártunk, és 34-23-ra vezettek a párizsiak - vagyis továbbjutásra álltak -, késve futott vissza, két kézzel meglökte a kapura törő, és a hálóba bombázó Dujsebajevet, amiért két percet kapott, és mivel ez már a harmadik volt neki, ezért piros lappal kiállították. 

A gólt megadták, a spanyol Aguinagalde lőtt még egyet, amivel valójában eldöntötte a párosítás sorsát, a 2016-ban győztes Kielce készülhet a kölni Final Fourra.

Hansennek viszont így ért véget az idei BL-szezon, ezúttal sem lesz ott a négyes döntőben. Kivételes pályafutásából továbbra is hiányzik a BL-győzelem.

Hansent háromszor választották a világ legjobbjának, emellett olimpiai és világbajnok is. Volt a világbajnokság gólkirálya is.

Rovatok