Index Vakbarát Hírportál

Nagy László: Valami megreccsent a vállamban, megyek a kórházba

2019. június 1., szombat 17:13

Több fontos játékost is vesztett a szombati, Vive Kielce elleni elődöntőben a Veszprém, az első félidőben a kapus Sterbik Árpád lábfeje sérült meg, a második félidőben Nagy László vállsérüléssel folytatta a sort, Blaž Blagotinšeket pedig azonnali pirossal állították ki.

A 33-30-ra megnyert elődöntő után Nagy László azt mondta, valami megreccsent a bal vállában, egyelőre nem tudja pontosan, mekkora a baj, kórházba viszik majd, hogy kiderüljön, pontosan mije is sérült meg, de reméli, hogy vasárnap visszatérhet. A csapat játékáról azt mondta, hogy fantasztikus volt, külön kiemelte a szerb Petar Nenadićot, aki 12 gólig jutott a döntőben. „Elképesztő, amit művelt, nincsenek arra szavak, amit csinált, de azért remélem, van még benne tartalék vasárnapra” – értékelt a döntő után visszavonuló Nagy.

Lékai arra emlékeztetett, egy lépésre vannak attól, amiért valaha elkezdtek kézilabdázni. Mindegy hogyan, nyerni akarnak vasárnap. A 4 gólig jutó irányító megadta a döntőre is a receptet.

"Hideg fej, maximális koncentráció, totál adrenalin. Klubszinten csúcsra érhetünk."

A Sterbiket váltó és valószínűleg a döntőre egyedül maradó Mikler önkritikusan arról beszélt, nem védett annyit, amennyitől a lelke rendben lenne, de a legfontosabb, hogy győzelemmel várják a vasárnapot.

Sterbik állapota is kérdéses a vasárnapi döntőre, a Sport1 TV stúdiójában azt mondták, hogy vészmegoldásként a helyszínre reptetik a Veszprém harmadik számú kapusát, a még csak 17 éves Palasics Kristófot, Sterbikre pedig MRI-vizsgálat vár.

A Sport1 TV Nagy mellett Petar Nenadićot is elkapta rövid értékelésre az elődöntő után. A szerb elmondta, hogy fogalma sincs, mennyi gólt is dobott, 11-16 közé tippelt. Mint elmondta, csak arra figyelt, hogy a csapat nyerjen, nem az érdekelte, hogy ő milyen teljesítménnyel zárt.

A Telekom Veszprém negyedszer jutott el a BL-döntőig, 2002, 2015 és 2016 után játszhat újra a fináléban, ahol a Barca Lassa-Vardar Szkopje mérkőzés győztese lesz az ellenfelük.

Rovatok