Index Vakbarát Hírportál

Küszködve nyerte a kéziválogatott utolsó Eb-selejtezőjét

2019. június 16., vasárnap 20:04

A magyar férfi kézilabda-válogatott, helyenként küszködve 32-29-re győzte le Olaszországot a már tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőn. 

A válogatott Szlovákia megverésével már szerdán kiharcolta az Eb-re való kijutást, így Csoknyai István kapitánynak volt lehetősége kísérletezni a nem túl erős ellenfél Olaszország előtt. Csoknyai fiatal csapatot rakott össze, újonc is volt keretében.

A vezetést az olaszok szerezték meg, de 0-1 után az első félidőben már nem vezettek többet. A magyar csapat irányította inkább a játékot, de nem tudott ellépni, sok hiba csúszott a támadásokba, egy-két gólnál többel nem tudott ellépni. A félidőt 16-14-re nyerték Juhász Adriánék.

A második félidő első negyedórájában az olaszok voltak pontosabbak, nyomás alá helyezték Csoknyai csapatát, egy 5-1-es sorozattal át is vették a vezetést. Ezután mindkét csapat erőlködött, az utolsó tíz perc egyenlő állásról indult.

A hajrában Juhász emelkedett ki a mezőnyből, irányításával és góljaival adott lendületet a csapatnak, és a kapus Borbély Ádám is elkapta a fonalat, többször védett bravúrral. Az utolsó percekben már az olaszok nagyon kapkodtak, nem volt esélyük fordítani.

A magyar válogatott veretlenül zárta a selejtezőket, öt győzelme mellett egy döntetlenje volt.

Az Európa-bajnokságot jövő januárban rendezik.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 6. (utolsó) forduló:

a magyar válogatott gólszerzői: Juhász, Rosta, Szita 5-5, Bóka, Bodó, Ancsin 3-3, Sipos, Ligetvári, Máthé 2-2, Tóth Á., Hornyák 1-1

Rovatok