Index Vakbarát Hírportál

A Győr kihagyja a kézilabda klub-vb-jét

2019. július 3., szerda 16:45

Kihagyja a kézilabda nemhivatalos klubvilágbajnokságának is tekintett Super Globe-ot a sorban harmadik Bajnokok Ligáját nyerő Győri Audi ETO KC. A tornát augusztus 1-4. között rendezik majd Kínában.

„Bár a Bajnokok Ligája címvédőjeként a Győri Audi ETO KC csapatát hívta meg a Kínában megrendezendő első női kézilabda Super Globe-ra a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), több, elsősorban sportszakmai érv miatt csapatunk lemondta szereplését az eseményen” – idézte az MTI a klub közleményét.

A probléma főként az, hogy június közepén kapták meg a meghívót az eseményre, amikorra már lekötötték a csapat teljes nyári programját. Ennek ellenére megvizsgálták, belefér-e a felkészülésbe a kínai kiruccanás, de végül arra jutottak, több okból sem tudnak részt venni azon, részben azért, mert a szervezők egyelőre nem tudták megnevezni, kik vesznek részt a tornán a Győr mellett, csak annyit mondtak, hogy két kínai csapat mellett a kontinensbajnokokat hívták meg.

A meghívóban az sem szerepelt, hogy pontosan hol rendeznék a meccseket, hol szállásolnák el a csapatot, illetve milyen edzéslehetőség lenne a torna előtt és alatt, de a Kínába utazással kapcsolatos kérdésekre sem kaptak megnyugtató válaszokat, sorolták a közleményben az okokat.

Így a szakmai ellenérvek összességében sokkal nagyobb súllyal estek latba a részvétel lemondásakor, mint a Super Globe esetleges megnyerésével megszerezhető hírnév

– foglalták össze.

A Győr mellett a BL-döntőben alulmaradt orosz Rosztov-Don is lemondta a szereplést, így a BL-ben harmadik helyen záró norvég Vipers Kristiansand képviseli Európát a női Super Globe-on. A férfi Super Globe-ot 1997 óta rendezik meg.

Rovatok