Index Vakbarát Hírportál

Nagy László rögtön kiszúrta, mi a hiba a válogatottnál

2019. július 4., csütörtök 18:24

Erőnlét, stabilitás, közös munka, taktika - ezeket a hívó szavakat fogalmazta meg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) új alelnöke, Nagy László, aki a férfi szakágért felelős.

"A világbajnokságon látszott, hogy kicsit elfogytunk a torna végére, legalább is a legjobbakhoz képest. A válogatott tagjait legutóbb június elején mértük föl, az eredmények alapján személyre szabott programot kaptak a játékosok, az ő feladatuk, hogy elvégezzék a munkát, októberben pedig visszamérjük a csapatot, akkor már tendenciákat is vizsgálhatunk. Ezután folytathatja majd az együttes az erőnléti feladatokat. Nagyon fontosnak tartom, és egyáltalán nem gondolom lehetetlennek, hogy ezen a területen a világelittel azonos szintre kerüljünk válogatottként" - jelentette ki a szövetség honlapján.

Rövid távon is lényeges, hogy egy-egy mérkőzésen belül és egyik mérkőzésről a másikra se legyen ingadozó a teljesítmény.

A világon szinte mindenki jóval magasabbra taksálja a magyar válogatottat a játékosok tudása alapján, mint mi magunk, ez pedig az eredményességünkre is visszahat.

Ezen jó lenne változtatni, ennek kulcsa pedig az önbizalom, állapította meg Nagy.

Hogy a taktikát kinek az irányításával fogja gyakorolni a válogatott, egyelőre még nem tudni, tárgyalásban állnak, és türelmet kért. Csoknyai István és Vladan Matics eddig nem kapott új szerződést. 

A Veszprém egykori spanyol irányítójáról, Chema Rodriguez szerepvállalásáról lehetett hallani már pletykákat, aki a francia másodosztályban töltötte még az előző szezont.

A férfi csapat a vb-n elért tizedik helyével ott lehet az olimpiai selejtezőn, ha Egyiptom és Brazília is megnyeri földrészének bajnokságát. Utóbbi már augusztus elején kiderül.  

Rovatok