Index Vakbarát Hírportál

67 gólos meccsen kapott ki a Veszprém a kézi BL-ben

2019. november 2., szombat 17:20

 A Telekom Veszprém 34-33-ra kikapott a lengyel Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, szombaton, ezzel hat meccs után három győzelemmel és három vereséggel áll.

A szombati meccsen több hiányzója is volt a 2019 tavaszán BL-ezüstéremig jutó Veszprémnek, Székely Márton, Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Pawel Packowkis sem játszott.

Ez viszont nem látszott meg a játékukon, a Veszprém erősen kezdett, többször is a kétgólos vezetésért támadt Lengyelországban, de nem sikerült ellépniük. Azt ki is használta a Kielce, ami Alex Dujshebaev vezetésével fordítani tudott, és csak a Sterbik Árpád helyére beálló Vladimir Cupara jó védéseinek köszönhetően nem lépett meg három góllal.

A 17-17-es félidei állás után a Kielce 6-1-es sorozattal kezdett, majd kicsivel később egy 4-0-s hajrával a Veszprém egyenlíteni tudott, a végjáték pedig 31-30-as lengyel vezetésről indult, és Kielce bírta jobban az iramot a végéig. A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt 11 góllal, a veszprémiek közül Dragan Gajic hétszer talált be.

A Mol-Pick Szeged vasárnap a szlovén RK Celje PL csapatát fogadja, a három győzelemmel és három vereséggel álló Veszprém pedig egy hét múlva a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz a BL csoportkörében, írja az MTI.

Férfi BL, csoportkör, 6. forduló, B csoport

Rovatok