Index Vakbarát Hírportál

Nem azt játszottuk, ami mi vagyunk

2019. december 3., kedd 09:11

A magyar női kézilabda-válogatott második fontos meccsét is elveszítette a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Montenegró 25-24-re nyert. Bosszantó, hogy úgy jött össze ez az eredmény, hogy az ellenfél 16-szor adta el a labdát, a magyar pedig tízszer. A mieink viszont több ziccert hibáztak. 

Tomori Zsuzsa úgy látta, hogy nagyon szoros mérkőzés volt, de sok hibát csináltunk. „Szerettünk volna nyerni, visszajöttünk háromgólos hátrányból, de a támadásunk csak nem akart összeállni, miközben a védekezés jó és stabil volt, ahogy a kapuban Bíró Blanka is. A szélekről jók voltunk,

ez a meccs pozitív volt a tegnapelőttihez képest, a támadásunkon kell még javítani, és meglesz a továbbjutás. Élethalál harcot kell majd vívni a románokkal pénteken”

- értékelt a csapat legrutinosabb tagja az M4 kamerája előtt.

A románok előtt viszont Szenegált kell legyőzni szerdán. A spanyolok 29-20-ra meg is verték őket, vagyis az afrikai csapatnak egyelőre nincs pontja.  

A szövetségi kapitány, Kim Rasmussen az apró dolgokban látta a különbséget.  Szerinte  védekezésben jobbak lehettünk volna, de a csapata küzdött, és mindent megtett. „A végére elfáradtunk, de büszke vagyok a lányokra. A nyomást levettük róluk, visszamentünk az alapokhoz, de még mindig nem játszottuk azt, ami mi vagyunk. Ilyen csapat ellen mindig apróságokon múlik a siker, ez most nem jött össze" - magyarázta a szakember. 

Lukács Viktória nem volt elégedett a helykihasználással, mert az emberelőnyöket nem úgy fejeztük be, ahogy kellett volna, és nehezen jöttek a gólok.

„Meg fogjuk nyerni a két hátralévő mérkőzést, és továbbjutunk”

- mondta bizakodva.

Kovacsics Anikó is kiemelte, hogy háromgólos hátrányból feljöttünk, de erre Montenegrónak volt válasza. „A küzdés megvolt, mindenki akart, és ment, de belehibáztunk olykor. Nem futottunk annyit, amennyit kellett volna, szépen lassították a sajátjukkal a mi játékunkat. A koncentráció jobb volt, mint eddig, a kapott gólok száma megfelelő, a támadásban kellett volna még több” - összegzett a csapatkapitány.

Rovatok