Index Vakbarát Hírportál

Hazai pályán juthat ki az olimpiára a női kézilabda-válogatott

2019. december 20., péntek 12:03

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) értelmében Spanyolország, Montenegró és Magyarország rendezheti a női válogatottak olimpiai selejtező tornáját - adta hírül a IHF honlapja. A szervezet a héten szavazott erről.

A Papp László Sportaréna foglalt a március 20-22-i időpontban, ezért Győrrel pályázott a magyar szövetség, és meg is kapta a rendezési jogot. Magyarország a Japánban múlt héten befejeződött világbajnokságon a 14. helyen végzett, de egy évvel korábban az Európa-bajnokságon a hetedik lett, és ezt a helyét aktiválta az olimpiai kvalifikációhoz. 

A meccsek sorrendje  még nem dőlt el. A legfontosabb meccsünk a most a vb-hatodik helyen végző szerbekkel szemben lesz, mert Kínát muszáj megverni, míg az oroszok az olimpiai bajnokok és ők pillanatnyilag magasabb szinten állnak. Az oroszok vezetőedzője, Ambros Martín visszatér, ő korábban már dolgozott Magyarországon, pont a Győr edzője volt. 

 A szerb válogatottból öt olyan játékos volt a vb-keretben, akik Magyarországon játszanak.   

A női kézisek hiányoztak az előző két olimpiáról, most egy nagy esélyt kaptak a részvételre. 

A magyar szövetségi kapitányt, Kim Rasmussent az IHF felfüggesztette, azt egyelőre nem tudhatjuk, hogy ott lehet-e a dán szakember a kispadon. A négyesből két nemzet juthat ki a tokiói olimpiára.

Rovatok