Index Vakbarát Hírportál

Az Eb előtt elvesztette két fontos játékosát a magyar kézicsapat

2020. január 5., vasárnap 16:59 | aznap frissítve

Bodó Richárd és Lékai Máté sem került be a jövő héten kezdődő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe, írja az MTI.

Mindketten sérülés miatt fognak hiányozni a csapatból; Bodónak a vállával, Lékainak a térdével voltak problémák, egyikük sem jött rendbe a keretszűkítésig. 

Reménykedtünk, hogy akár Bodó Richárd válla, akár Lékai Máté térde rendbe jön, esetleg mindketten felépülnek az Eb-rajtig, de sajnos az állapotuk nem engedi meg, hogy akárcsak közel teljes értékű munkát végezzenek, így nem tarthatnak velünk a kontinensviadalra 

– nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány. Ugyan „két meghatározó, klasszis játékosról van szó”, de Gulyás szerint tovább kell lépniük ezen. 

A magyar kézicsapat az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal találkozik. Az első két helyezett jut a középdöntőbe. A magyar válogatott három felkészülési meccset játszott az Eb előtt: ebből kettőt nyert meg, az utolsón 31-22-re kikapott attól a cseh csapattól, amelyiket szombaton még legyőzte. 

Ezek a játékosok kerültek be az Eb-re utazó 18 fős szűkített keretbe:

(Borítókép: Sipos Adrián, a magyar válogatott játékosa örül a Magyarország–Csehország férfi kézilabda felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2020. január 4-én. A magyar válogatott 27-24-re győzött. MTI/Krizsán Csaba)

Rovatok