Index Vakbarát Hírportál

Rasszista balhé a női kézi-NB I.-ben

2020. január 16., csütörtök 15:07

Huhogás hallatszott a szerdai Debreceni VSC-Siófok első osztályú női kézilabdameccsen, ami a vendégcsapat világ- és Európa-bajnok francia játékosának, Gnonsiane Niomblának szólt.

A klasszis a győzelmükkel véget ért mérkőzés után az Instagramra posztolt csapatfotót, azt írta mellé, hogy "még sosem játszottam rasszista közönség előtt, de köszönöm, hogy ezzel erőt is adtak a játékhoz".

A francia L'Equipe-nek azt nyilatkozta: "Amikor pályára léptem, majomhangok jöttek a tribünről, nem értek magyarul, de nem tűnt kedvesnek". A Siófok edzője, Tor Odvar Moen is szóvá tette a történteket.

Nagyon elkeserített a szurkolói viselkedés és reakció, amelyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam a játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet

- idézte a trénert a Hvg.hu.

Frissítés: Elnézést kért szurkolói viselkedése miatt a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának vezetése, írja az MTI.

Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niomblától, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást. Kifejezzük továbbá, hogy mennyire nagyra becsüljük, elismerjük Gnonsiane Niombla teljesítményét és eredményeit, amit nem halványíthat el semmilyen nem kívánatos megnyilvánulás

- áll a DVSC közleményében. Hozzáteszik, sajnálják, hogy "egy összesen mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni".

A debreceniek kiemelték: a video-, hang- és képfelvételek megvizsgálása után sem tudták azonosítani az elkövetőket, de azt megállapították, hogy "a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására".

Maga Niombla - aki olimpiai ezüstérmes, valamint világ- és Európa-bajnok - a találkozó után közösségi oldalán azt írta, soha nem tapasztalt ilyet pályafutása során, és köszöni csapatának a támogatást.

Az EHF Kupa-címvédő Siófok 39-30-ra nyerte a találkozót.

Rovatok