Index Vakbarát Hírportál

11 év után győzte le a Fradin kívül más a Győrt a női kézibajnokságban

2020. január 22., szerda 19:29

Sok szempontból történelmi győzelmet szerzett a Siófók a Győr ellen a női kézilabda-bajnokságban, a szerdai, 34-29-es győzelemmel ugyanis a Győr több óriási sorozatát is megszakították.

A Tor Odvar Moen vezetésével a legutóbbi szezonban az EHF-kupát megnyerő Siófok

Felkészülési mérkőzésen 2019 augusztusában vesztett utoljára a Győr, de ha volt tét, nem nagyon volt esélye az ellenfélnek az elmúlt években velük szemben.

A Siófok nagyszerű játékkal rukkolt elő a szerdai mérkőzésen, bár a rajtnál beragadtak, és akkor még a Győr lépett meg 3-0-s előnyre. A folytatásban viszont egy hatgólos sorozattal fordított a hazai pályán játszó Siófok, és a szünetben már 21-12-re vezettek. A félidő után a Győr minden energiát mozgósított, előbb 6, majd 4 gólra is fel tudott zárkózni – amiben nagy segítség volt nekik, hogy a Siófoknál megsérült a csapat legjobbja, Nerea Pena –, a végére viszont kitartott a Siófok előnye, és Szikora Melinda védéseinek is köszönhetően nem roskadtak össze.

A Győr első helye ezzel a vereséggel sincs veszélyben a bajnokságban, még a szerdai meccs után is három ponttal vezetnek a bajnokságban azok után, hogy a Fradi nagyon szoros meccsen, 33-32-re legyőzte az Érdet hazai pályán.

Eredmények

Rovatok