Index Vakbarát Hírportál

Kézi-BL: megszorongatni igen, de legyőzni nem tudta a Barcelonát a Szeged

2020. február 29., szombat 22:30

A MOL-Pick Szeged 30-28-ra kikapott a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton. A másik magyar csapat, a Telekom Veszprém 32-22-re győzött az ukrán Motor Zaporizzsja vendégeként, írj az MTI.

Barcelona-Pick Szeged 30-28

A szegedi klub történetének 200. Bajnokok Ligája-mérkőzésén mindként csapat jó védekezéssel kezdett, az első 14 percben csupán öt-öt gól született. Ezt követően másfél percet kettős emberelőnyben játszhatott a Barcelona, ám nem tudott élni a lehetőséggel, sőt a Szeged egy 3-0-s sorozattal hamar fordított. Mirko Alilovic védéseire, valamint Bodó Richárd és Jorge Maqueda góljaira alapozva a folytatásban is remekelt a Szeged, amely 15-13-ra vezetett a szünetben.

A Barcelona a második félidő elején egy négyes gólsorozattal fordítottak, de a szegedieknek erre is volt válaszuk, és a 47. percben megint ők vezettek kettővel. Az utolsó öt perc kétgólos szegedi vezetésnél kezdődött, de mivel a meccs utolsó négy gólját a Barcelona szerezte, végül fordulatos, nagy csatában 30-28-ra nyert meg a meccset.

A legeredményesebb játékos a barcelonai Luka Cindric és Jure Dolenec, valamint a szegedi Bodó Richárd volt egyaránt hét góllal. A két csapat huszadszor találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi győzelem mellett ez volt a Barcelona 15. győzelme. A Barcelona hazai mérlege egészen félelmetes, tétmérkőzésen 2018 áprilisa, a BL-ben pedig 2015 decembere óta nem kaptak ki. A mostani idényben csupán egy tétmeccset veszítettek, Szegeden kaptak ki 31-28-ra a BL csoportkörének első fordulójában.

A szegediek kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel az A csoport harmadik helyén végeztek. Következő ellenfelük, a címvédő Vardar Szkopje a második csoportban hatodik lett, és anyagi gondok miatt az idény közben meggyengült, mert három kulcsjátékosa is távozott. A negyeddöntőbe jutásért Szkopjéban március 21-én vagy 22-én, Szegeden pedig egy héttel később lépnek pályára a csapatok. Amennyiben a Szeged továbbjut, a nyolc között a Telekom Veszprémmel találkozhat.

Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged 30-28 (13-15)

A csoport állása: 1. Barcelona (spanyol) 26 pont, 2. PSG (francia) 20, 3. Pick Szeged 20, 4. Flensburg (német) 15, 5. Aalborg (dán) 13, 6. Celje (szlovén) 6, 7. PPD Zagreb (horvát) 5, 8. Elverum (norvég) 3

Motor Zaporozzsija-Telekom Veszprém 22-32

A mérkőzés már mindkét csapat számára tét nélküli volt, az előző fordulóban ugyanis eldőlt, hogy a Veszprém a második helyén végez csoportjában, a Motor viszont nem juthat tovább. A hazaiak csupán a 13. percig tudták tartani magukat (5-4), ezt követően Székely Márton bravúros védéseire alapozva 12-1-es sorozatot produkált a Veszprém, és már a szünet előtt eldöntötték a meccset. A magyar válogatott kapus 16 perc alatt csupán egy gólt kapott.

A második félidőben változott a játék képe, a Veszprém védekezése már nem volt olyan hatékony, mint korábban, így az ukránok csökkentették a hátrányukat. A magyar csapat a meccs hajrájában Székely újabb bravúrjait kihasználva visszaállította a tízgólos különbséget. A Veszprém legeredményesebb játékosa Dragan Gajic volt öt góllal, a mezőny legjobbja pedig Székely Márton volt.

A veszprémiek tíz győzelemmel és négy vereséggel zárták a csoportkört. A következő ellenfelük, a Wisla Plock lesz, akik az alsóház rájátszásában a spanyol Bidasoa Irún csapatát ejtették ki 51-49-es összesítéssel. A párharc során a Wisla magyar válogatott irányítója, Szita Zoltán 13 gólt dobott - a visszavágón őt választották a mezőny legjobbjának -, a spanyol csapatban játszó Bartók Donát négyszer talált be. A negyeddöntőbe jutásért Plockban március 21-én vagy 22-én, Veszprémben pedig egy héttel később lépnek pályára a csapatok.

Motor Zaporizzsja (ukrán)-Telekom Veszprém 22-32 (8-17)

A csoport végeredménye: 1. THW Kiel (német) 20 pont, 2. Telekom Veszprém 20, 3. PGE Vive Kielce (lengyel) 18, 4. Montpellier HB (francia) 17, 5. FC Porto Sofarma (portugál) 14, 6. Vardar Szkopje (északmacedón) 11, 7. Meskov Brszt (fehérorosz) 8, 8. Motor Zaporizzsja 4

A csoportok első hat csapata továbbjut, az első helyezettek az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem lépnek pályára.

Rovatok