Index Vakbarát Hírportál

A Győri ETO zárolta a játékosok háromhavi bérének 25%-át

2020. április 29., szerda 12:58

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés miatt  tárgyalásokat kezdeményezett a munkavállalóival a Győri Audi ETO kézilabdacsapat a bérek rendezéséről. A klub közleménye szerint úgynevezett rugalmas költségvetésre álltak át a válsághelyzet miatt.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy első körben a klub minden alkalmazottja (legyen az játékos, a szakmai stáb tagja, vagy az adminisztrációban dolgozó) esetében befagyasztották a 2020. április,május és júniusi bérek 25%-át, amihez minden alkalmazott hozzájárult.

 A három hónapos időszak leteltével a klub elnöksége 2020. július elején dönt, hogy az adott időszakot követően lehetőség van-e a zárolt összegek egészének vagy egy részének visszafizetésére a munkavállalók felé.

2020. harmadik, illetve a negyedik negyedévére vonatkozóan a klub az adott időszak gazdasági helyzetétől teszi függővé az esetleges további zárolásokról szóló tárgyalásokat a munkavállalókkal – írják.

A Magyar Kézilabda Szövetség április 9-én befejezettnek nyilvánította a félbeszakított bajnokságot. A döntés értelmében a következő szezonban is indulhat a Bajnokok Ligájában a címvédő Győr, amely a mostani sorozatban a negyeddöntőnél tart. Ezt a mostani tervek szerint szeptember 3-án rendeznék, majd jöhetne szeptember 5-6-án a budapesti Final Four, de amennyiben további halasztás szükséges, úgy  októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára, teszi hozzá az MTI.

Rovatok