Index Vakbarát Hírportál

Csalás gyanúja miatt indult eljárás az érdi kézilabdacsapat körüli ügyben

2020. június 8., hétfő 15:01

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csalás gyanúja miatt indított eljárását ismeretlen tettes ellen, miután Érd polgármestere, Csőzik László feljelentést tett a női kézilabdacsapatot működtető Kft.-t érintő visszaélések miatt, írja az Átlátszó.

Csőzik május 30-án osztotta meg Facebook-oldalán, hogy feljelentést tett. Mint írta, a „Sport Kft.-t és a kézilabdasport-menedzsmentet érintő elképesztő visszaélésben, ahol egy közel 100 milliós hűtlen kezelés és költségvetési csalás történhetett a gyanú szerint, melyet a NAV megállapítása is igazolni látszik”.

Az Érdi Sport Kft. nemrég kinevezett társügyvezetője a napokban lemondott, így a korábbi ügyvezető újra egyedül áll a cég élén. Az Átlátszó azt írja, hogy az érintett szerződést még az előző menedzsment idején kötötték. Az eddig tények alapján kétséges lehet, hogy a kézilabdacsapat működésével kapcsolatos, Csőzik szerint közel százmilliós kifizetés mögött volt-e valós teljesítés, vagy sem.

Jelenleg Boldog Anna a Kft. ügyvezetője, akit a korábbi fideszes polgármester, T. Mészáros András bizalmi emberének tartanak. Ezért volt meglepő, hogy az őszi önkormányzati választás után, az ellenzéki többségű önkormányzat 2020. június 30-ig a posztján tartja őt, ugyanakkor társügyvezetőnek választották mellé Varga Andrást, Csőzik László kabinetfőnökét. Ám Varga az Átlátszó információi szerint most váratlanul lemondott a társügyvezetői posztról.

A polgármester annyival kommentálta Varga távozását, hogy a „kabinetfőnöki teendői teljes embert kívánnak”.Az Átlátszó önkormányzati forrásokból úgy tudja, hogy a két ügyvezető közti konfliktus állhat a kabinetfőnök hirtelen távozása mögött.

Rovatok