Index Vakbarát Hírportál

Yvette Broch visszatért a kézilabdapályára

2020. november 21., szombat 19:56

Visszatért a kézilabdapályára a holland Yvette Broch, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női csapatának korábbi kiváló játékosa.

Broch a holland közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy visszatért korábbi csapatához, a francia Metzhez, ahol a holland válogatott szövetségi kapitánya, Emmanuel Mayonnade a vezetőedző. A 29 éves, 118-szoros válogatott beálló hozzátette, egyelőre csak edzéslehetőséget kért, de nagyon örül, hogy visszatérhetett, és jól érzi magát a csapatban.

A győri színekben kétszeres BL-győztes Broch a világ egyik legjobb játékosa volt, ám 2018 augusztusában váratlanul a visszavonulás mellett döntött, mert lelkileg és fizikailag is teljesen kimerült.

Két és fél évbe telt, mire megtanultam saját magamról bizonyos dolgokat, és az élet más területein is tapasztalatokat szereztem

 magyarázta. Hozzáfűzte, kiégett attól a nyomástól, ami élsportolóként nehezedett rá, de az utóbbi években más emberré vált, teljesen más oldalról látja az életet és a kézilabdát is.

Szeretek újra a pályán lenni, nagyon élvezem. Egyelőre csak jó edzéslehetőségnek és szórakozásnak fogom fel

 közölte a világbajnoki ezüst- és bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes Broch, aki 2011 és 2015 között játszott a Metzben.

(MTI)

(Borítókép: Oliver Hardt / Getty Images Hungary)

Rovatok