Index Vakbarát Hírportál

Maradt még aduász a magyar kéziválogatott paklijában

2021. január 21., csütörtök 11:20

A magyar férfi kézilabda-válogatott hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, ahová így maximális, négy pontot visz magával. A Brazília elleni első találkozót megelőzően a játékosok közül Bánhidi Bence és Lékai Máté, a szakmai stábból Gulyás István szövetségi kapitány és Nagy László válaszolt az újságírók kérdéseire a szokásos, online sajtótájékoztatón.

A németek ellni meccs legjobbjának választott Bánhidi Bence így értékelte saját maga és a csapat teljesítményét. 

Az első két mérkőzésen is már a Németország elleni találkozó járt a fejemben, a vb előtt is arra készültem. A Zöld-foki-szigetek és Uruguay ellen még szoknunk kellett a légkört, alkalmazkodnunk a kialakult helyzethez, talán emiatt is akadozott a saját és a csapat játéka is. Lényeg azonban, hogy a két pontokat megszereztük, a legfontosabb csoportmeccsre pedig minden összeállt és szerencsére megnyertük a találkozót.

A brazilok elleni mérkőzéssel kapcsolatban így nyilatkozott a németek ellen 8/8-as mutatóval záró beálló. 

Kellemetlen stílusú csapat, ők is agresszívan védekeznek, vélhetően lesz néhány újabb karmolás rajtam, de már megszoktam, lassan immúnis lesz a testem az ilyen sérülésekre. Teljes gőzzel nekik fogunk ugrani, az egyik legfontosabb meccsünk következik kedden.

Lékai Máté három másodperccel a dudaszó előtt dobott győztes gólt a németeknek, a Telekom Veszprém irányítója így látja a magyar válogatott középdöntős esélyeit. 

Jó helyzetben vagyunk, egyedül mi viszünk magunkkal maximális pontszámot a középdöntőre, de akkor sem leszek szomorú, ha esetleg „csak” a második helyen jutunk tovább a csoportból. De mindig a következő meccsre koncentrálunk, most Brazília van a fókuszban, de biztos vagyok benne, hogy a lengyelek és a spanyolok ellen is kemény csata vár ránk. Annak viszont örülök, hogy ezúttal korábban lesznek a mérkőzéseink, több időnk lesz a regenerálódásra.

A szövetségi kapitány, Gulyás István így értékelt:

Voltak hullámvölgyek a németek elleni meccsen, de ez természetes, minden csapatnak van olyan időszaka egy mérkőzésen, amikor becsúszik néhány eladott labda, technikai hiba és bizonytalanság. De szerencsére a kulcspillanatokban mindenki hozzátette a magáét, Mikler Roland a lehető legjobbkor mutatott be óriási bravúrokat és amikor esetleg a németek egyenlítettek, vagy megszerezték a vezetést, azonnal tudtunk válaszolni.

Korábban a szakmai stáb úgy fogalmazott, a németek ellen olyan játékelemeket vetnek majd be, amelyeket az első két csoportmeccsen direkt nem használtak. A győzelem után nem kérdés, hogy mindez beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Nagy László azonban mindenkit megnyugtatott, van még néhány aduász a válogatott paklijában. 

Minden meccsre más és más taktikai variációkkal készülünk, pont azért, hogy ne legyünk annyira kiszámíthatók. Természetesen az alapjátékaink megmaradnak, hiszen azon, ami működik, felesleges változtatni, de apróságokon az adott ellenfélhez igazodva mindig próbálunk egy-két újdonságot is belecsempészni mind a védekezésünkbe, mint a támadásokba.

A Magyarország–Brazília középdöntős mérkőzés csütörtökön 18.00 órakor kezdődik.

(Borítókép: Anne-Christine Poujoulat/AFP)

Rovatok