Index Vakbarát Hírportál

Rosta Miklós: Bárki jön a nyolc között, nekimegyünk!

2021. január 23., szombat 20:07

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 30–26-ra legyőzte Lengyelországot az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Nagyon örülünk, hiszen szinte végig vezetve győzni tudtunk. Erre készültünk, így szerettünk volna játszani, sikerült ezt megvalósítani és nagyon boldogok vagyunk

– mondta az M4 Sportnak a lefújást követően Rosta Miklós.

Megmondom őszintén, én is szorosabb meccsre számítottam, az első félidőben nagyon jól összeállt a védekezésünk. A hét a hat elleni lengyel támadójátékkal kisebb gondjaink, de szerintem ezen majd javítunk és remélem, hogy ez majd jobb lesz.

Rosta elmondta, remek a páros kapcsolata Bánhidivel, akit próbál helyettesíteni, amikor utóbbinak pihenőre van szüksége, vagy két percet kapott.

A negyeddöntőbe jutással sikerült teljesíteni a célkitűzéseket, de Rosta nem érné be ennyivel.

Minden meccset meg szeretnénk nyerni, nekimegyünk, bárki is jöjjön szembe a nyolc között, és próbáljuk elérni a legmagasabb célokat.

A mérkőzés embere Lékai Máté lett, aki már az első félidőben hétszer volt eredményes.

Kemény meccs volt, ahogyan számítottunk rá. A lengyelek nagyon erősek, fizikálisak, de azt gondolom, hogy többé-kevésbé megvalósítottuk azokat a taktikai utasításokat, amiket elterveztünk. A hét a hat elleni játékkal kicsit bajlódtunk, nem nagyon találtuk meg az ellenszert, de támadásban ültek azok a játékok, amiket elterveztünk, és okosan, taktikusan játszottunk elöl. A védelem is jó volt, Roli is jól védett, ebből lerohanásgólokat tudtunk szerezni, büszke vagyok a csapatra.

A folyamatos meccsterhelést egyre jobban érzik a játékosok, de Lékai elmondása szerint azért van ott a stáb és a csapat, hogy mindent megtegyenek a regenerációért, hogy frissen lépjen pályára a csapat két nap múlva a spanyolok elleni csoportdöntőn.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ
I. CSOPORT
Lengyelország–Magyarország 26–30 (10–16)

A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont (továbbjutott), 2. Spanyolország 7 pont (továbbjutott), 3. Lengyelország 4 pont, 4. Németország 2 pont, 5. Brazília 1 pont, 6. Uruguay 0 pont.

Később:
20.30: Németország–Brazília


Borítókép: Khaled Elfiqi / AFP

Rovatok