Index Vakbarát Hírportál

Válogatott játékosokat igazol a Ferencváros

2022. január 7., péntek 16:02

A jobbátlövő Balogh Zsolt és a kapus Borbély Ádám nyártól a Ferencváros férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását – jelezte az MTI.

Az FTC honlapjának pénteki beszámolója felidézi, hogy a 32 éves Balogh Zsolt a Pick Szeged színeiben EHF-kupát, magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, a Bajnokok Ligájában 323 gólt szerzett, a magyar válogatottban pedig 67 mérkőzésen 212 alkalommal volt eredményes. A fővárosi együtteshez a Tatabányától érkezik majd.

A 18-szoros válogatott Borbély Ádám tagja a jövő csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat keretének. Korábban Tatabányán és a lengyel Wisla Plockban játszott, jelenleg a Fejér-B.Á.L. Veszprém kapuját őrzi. Mindkét játékos megállapodása idén nyártól két évre szól.

Az FTC pénteken jelentette be azt is, hogy leigazolja Török Ádámot, a Dabas 24 éves, rendkívül gólerős irányítóját.

A korábbi szerződéshosszabbításokkal és az új igazolásokkal gyakorlatilag már most kialakult férficsapatunk jövő évi kerete. Az év végén távozó Marián Zsernovicsnak és Bozso Andjelicsnek nagyon sokat köszönhetünk, de a jövőben próbálunk még jobban a magyar játékosokra építeni, így velük nem hosszabbítottunk szerződést

– mondta Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezetője.

Jövőre a szlovák Jakub Mikita személyében egyetlen légiósa lesz az FTC-nek.

(Borítókép: MTI/EPA pool)

Rovatok