Index Vakbarát Hírportál

Óriási izgalmakat követően nyert a Fradi női kézicsapata a BL-ben

2022. február 19., szombat 18:09

A Ferencváros házigazdaként 23–21-re legyőzte szombaton a német Borussia Dortmundot a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, Érden – írja az MTI.

A hazaiak keretéből ezúttal Bíró Blanka és Julia Behnke, a vendégektől Amelie Berger, Tina Abdulla, Mie Sophie Sando és Merel Freriks hiányzott, ezért csak tíz mezőnyjátékost tudtak benevezni.

Több mint öt percet kellett várni a magyar csapat első góljára, de a gárda a 11. percben átvette a vezetést. Az első félidő közepén több mint nyolc percig nem talált be az FTC, ám ezt a németek nem tudták kihasználni, mert tíz percen keresztül ők sem szereztek gólt. A magyar bajnoki címvédő hárommal ellépett, de sokasodtak a hibák, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. A Borussia a hajrában is jól tartotta magát, és mindössze 12–11-es hátrányban volt a szünetben.

A második felvonás elején is jól védekezett mindkét együttes, támadásban viszont ezúttal a Ferencváros bizonyult hatékonyabbnak és egy 4–0-s sorozattal ismét ellépett ellenfelétől. Váratlanul nagyot fordult a játék képe, a házigazdák megint sokat rontottak támadásban, csaknem kilenc percig nem találtak be. Yara ten Holte bravúros védéseket mutatott be, ezt a Borussia egy 6–0-s sorozattal használta ki és ismét vezetett (17–19).

A fáradni látszó vendégek azonban ezúttal sem tudták megőrizni az előnyüket, az FTC ismét keményen védekezett, egy 5–1-es sorozattal fordított, és Janurik Kinga védéseivel, illetve Szucsánszki Zita góljával bebiztosította sikerét.

A magyar csapatban Alicia Stolle és Szöllősi-Zácsik Szandra, a németeknél Laura Van der Heijden zárt négy góllal. A kapusok közül Janurik 11, Ten Holte kilenc védést mutatott be.

Az FTC nyolc győzelemmel, három döntetlennel, valamint három vereséggel zárta a csoportkört, és a negyeddöntőbe jut, tehát nem kell pályára lépnie a rájátszás első fordulójában, amennyiben a 18 órakor kezdődő mérkőzésen a francia Brest Bretagne legyőzi az orosz Rosztov-Dont.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria–Borussia Dortmund (német) 23–21 (12–11)

lövések/gólok: 39/23, illetve 39/21

gólok hétméteresből: 2/0, illetve 4/3

kiállítások: 10, illetve 2 perc

(Borítókép: Mónus Márton / AFP)

Rovatok